Suarez - erou în Uruguay


Fotbalistul care a primit cartonaș roșu și a adus un penalty în propria poartă a devenit erou național în Uruguay!

Enigmele fotbalului. Unul ia roșu și e demon, altul i-a roșu și este erou. Felipe Melo și Suarez. Doi fotbaliști, două destine diferite. Unul e urât în Brazilia, celălalt e venerat în Uruguay. Ambii au fost eliminați în sferturile Mondialului african.

Cu nume de fotbalist celebru, Luis Suarez și-a salvat echipa în prelungirile prelungirilor, după ce a scos balonul cu mâna de pe linia porții, la un gol ca și făcut al ghanezilor. Penalty. Cartonaș roșu. Dar o șansă minusculă pentru Uruguay de a se salva.

Suarez iese de pe teren plângând. Fața îi este acoperită cu tricoul. Plânge în hohote. Nu credea că Gyan va rata paneltyul. Dar ghanezul a ratat. Iar la loviturile de departajare Uruguay s-a impus. Luis Suarez este acum erou în Uruguay. L-a ajutat mâna lui Dumnezeu.

Luis Suarez (23 de ani) joacă la Ajax Amsterdam din 2007. Are nume de fotbalist identic cu cel al câștigătorului Balonului de Aur din 1960, Luis Suarez. Numai că jucătorul Barcelonei era spaniol - omul care aducea titlul european Spaniei în 1964. Acest Luis Suarez este uruguayan. Și poate aduce titlul mondial Uruguayului. La cel mai turbat campionat mondial din istorie.

Comentarii

  1. asa e...
    kiar ziceam inainte k gyan sa rateze penalty-ul, ca suarez ar putea deveni erou in uruguay...
    ma bucur pt el...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune