Tudor Casapu moare dacă nu-l ajutăm !!!


Am început să scriu altceva, despre campionatul de fotbal care începe mâine cu adevărat, dar m-a sunat un prieten și mi-a zis de Tudor Casapu. Știam despre drama fostului campion olimpic, care trece prin momente teribile încă de la începutul anului. Casapu suferă de insuficiență hepatică acută. Mai pe înțelese, are nevoie de transplant de ficat. URGENT. O astfel de operație costa circa 100 de mii de euro.

Are doar 46 de ani. A fost un mare sportiv. Cel mai mare halterofil din istoria sportului moldovenesc. A fost de 4 ori campion al URSS (1987-90). Campion mondial în 1990. Campion olimpic în 1992. Ulterior aurul olimpic i-a fost retras pentru dopaj. Dar cine nu se dopează dintre halterofili? Sportivii singuri recunosc asta. Diferenta este doar in preparat. Unii au bani mai mulți și folosesc substanțe de ultima generație. Alții nu au bani deloc și beau pastile. Primii trec cu brio testele antidoping. Cei din urmă sunt prinși și descalificați. Dar nu despre asta e vorba acum.

Toată lumea sportului moldovenesc trebuie să se unească și să-l ajutăm pe campionul nostru!

Ministerul tineterului și sportului deja a început o campanie de colectare a banilor pentru operație. Aștept același lucru și de la Comitetul Național Olimpic. Aș spune chiar că CNO este obligată să găsească acești bani, indiferent de unde-i ia. CNO poate găsi acești bani. Cu toți cei care suntem implicați în sport suntem obligați să-l salvăm pe Tudor Casapu - una dintre puținele legende vii ale sportului moldovenesc.

Comentarii

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo Sandu. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putere sa-l ajutam pe campionul nostru. Am postat deja un banner de acest fel pe blog, sper ca lumea sa nu ramina indiferenta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da foarte corect sa speram casa fie totu bine trebue sane unim toti sal ajutam pe acest campion

   Ștergere
 3. Maine voi afla si contul sau macar numerele de telefon la care se poate de sunat pentru a-l ajuta pe Tudor Casapu - singurul campion olimpic moldovean intr-o proba individuala!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ministru Ion Cebanu a declarat ca va dona un salariu de 7 mii de lei.

  RăspundețiȘtergere
 5. numar de telefon 820-866
  este un numar de la Ministerul tineretului si sportului, care se ocupa de sustinerea lui Tudor Casapu

  RăspundețiȘtergere
 6. si pina cind e campania de colectare a banilor?

  RăspundețiȘtergere
 7. se pare ca si guvernul il va susine... ma bucur pentru aceasta...

  RăspundețiȘtergere
 8. Din cate cunosc, Filat a ordonat ca Tudor Casapu sa fie dus la Bucuresti pentru operatie. Mai multe detalii la stirile Publika TV

  RăspundețiȘtergere
 9. Никогда у Касапу не отбирали олимпийское золото

  RăspundețiȘtergere
 10. După câte îmi amintesc nu i-a fost retras niciodată titlul olimpic. Chiar îl găsiţi în baza de date a statisticii olimpice ca fiind campion olimpic http://databaseolympics.com/players/playerpage.htm?ilkid=KASAPFYO01 Tot aici dacă căutaţi dupa Andreea RAducan o să observaţi că lipseşte medalia aur la individual compus (descalificată pentru dopaj cu pastile de răceală). Vă rog frumos să corectaţi articolul. Problema de dopaj a apărut mai târziu, dacă nu greşesc era vorba de titlul de campion mondial obţinut după Olimpiada de la Sydnei.

  RăspundețiȘtergere
 11. Astfel că prostia cu retragerea aurului olimpic plasată pe acest blog a fost tirajată de toţi, fiind deja indexată de Google. Hai să nu ne dezicem singuri şi nesiliţi de nimeni de unica medalie de aur olimpic.

  RăspundețiȘtergere
 12. Sorry nu olimpiada de la Sydnei (dând exemplu Antreei Răducan am scis mecanic olimpiada ei), ci Barcelona.

  RăspundețiȘtergere
 13. Ion,
  e corect asa cum am scris eu. nu vreau sa mai comentez pentru ca nu e cazul

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu stiu ce si unde e scris. Pentru mine Tudor Casapu, la fel ca si Vadim Vacarciuc, Vladimir Popov si altii carora le-au fost retrase titlurile - raman campioni si ii consider victime ale sistemului sportiv corupt

  RăspundețiȘtergere
 15. mai sandule da mai esti prost ori ce faci...ce vb daca nu stii...nimik despre sportul greu....nu te da de gol da ca sa fii mai de treaba ea si te mai intereseaza despre noi....halterofilii....ce facem si kum se munceste in sala de haltere...
  nu ca risurile de fotbalisti.....

  RăspundețiȘtergere
 16. asa oameni ka Domnul Tudor Casapu....no sa mai fie ....sai de DOMNUL SANATATE.....

  RăspundețiȘtergere
 17. Помогите узнать координаты банковского счета, открытого для помощи Касапу.

  http://wsport.free.fr/weightlifting.htm

  e-mail: wsport.france@gmail.com

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sunt mândru de ECHIPA MEA!!!

Istoria echipei Speranța Nisporeni. Anii 90

Scandal imens la Națională. 2 jucători refuză să mai joace pentru Echipa Țării