Antrenorul suomi: Fotbalul este un joc de noroc

Antrenorul Finlandei, Stuart Baxter, face o analiză a echipei pe care o conduce, dar şi a grupei preliminare pentru Euro 2012. Aşadar:
Finlanda
Portar
"În acest moment, timpul pare frumos pentru Otto Fredrikson. Joacă în mod regulat în Rusia. Din urmă vin o gramadă de portari tineri, cum ar fi Jussi Jääskeläinen, care este gata oricând să-l înlocuiască pe Otto"
Apărare
«Markus Heikkinen l-a înlocuit perfect pe Hannu Tihiselle în centrul apărării. Şi Sami Hyypiä este incredibil.»
Mijlocul
"Fotbalul este un joc de noroc. Iar mijlocaşii noştri sunt în primul rând norocoşi. Avem câţiva tineri de mare calitate cum ar fi Kasper Hämäläinen, Roni Porokara sau Juha Hakola."
Atac
"Avem nevoie de un vârf veritabil, un bărbat solid în ofensivă. Aceasta este cea mai mare problemă. Actuala echipă are, desigur, un marcator înăscut, Jonatan Johansson, care în scurt timp poate deveni jucător mare."

Oponenţii
Republica Moldova
"Destul de bun pentru a lua puncte. Şase dintre jucători joacă în liga din Rusia. Iar selecţionerul român le dă mare încredere, având în spate experienţa de lucru la cluburi mari."
Olanda
"Favorită? Absolut. Chiar dacă echipa se va mişca greu după o evoluţie strălucită la Cupa Mondială. Chiar dacă sunt epuizaţi, olandezii vor câştiga clar grupa. Nu există loc pentru surprize."
Ungaria
"Istoria cântăreşte greu. Şi echipa este în creştere. Are meci dificil cu Suedia în deplasare. Nu există nici o îndoială, un adversar dificil.."
San Marino
"Cu tot respectul, vom lua maximum de puncte. Au un singur jucător care evoluiază într-o ligă respectabilă. În rest, doar amatori. În fotbalul de azi nu există loc pentru aşa ceva."
Suedia
A ratat calificarea la Cupa Mondială şi acum va face tot posibilul să ajungă la campionatul european. Au o presiune pe umeri pentru că de la ei toată lumea aşteaptă rezultate. Cunosc jucătorii lor, le ştiu mentalitatea şi putem să le facem surpize."

sursa: Helsingen

Comentarii

  1. Las că azi ei au fost cei destui de buni de la care noi am luat puncte. Bravo Moldova azi! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune