Patroni plătiți de jurnaliști

Citește câteva idei interesante dintr-un material scris de Cătălin Tolontan

La o companie de media pe profit, nu patronul îi plăteşte pe jurnalişti, ci invers! Pentru că muncesc şi oferă un rezultat, angajaţii îşi cîştigă salariile şi veniturile, iar acţionarii îşi încasează dividendele
Chiar în cazul trusturilor pe pierdere, salariile nu sînt un cadou de la Sorin Ovidiu Vântu sau de la Dinu Patriciu. Realitatea a cîştigat 5% din piaţa TV, o industrie care ajunsese în 2008 la 1 milion de euro pe zi din publicitate!
Dacă o companie de bere intră pe piaţă şi înregistrează pierderi ani de zile, investind în brand sau în cifra de afaceri, nimeni nu îndrăzneşte să se gîndească la angajaţi ca la nişte rentieri.
În toate cazurile, mogulii primesc enorm din munca oamenilor angajaţi nu la ei, ci la trusturile pe care le deţin. Ce cîştigă? Bani, cotă de piaţă şi, înainte de orice, mărci care cresc şi care, o ştie orice student la marketing!, reprezintă principalul patrimoniu al unei companii deschise către piaţă. În afaceri, imaterialul primează prin brand.
Să încercăm să ducem cum putem înainte profesia în aceste timpuri despre care un editorialist de la “Time” scria că “vor rămîne în istorie, în cel mai bun caz, drept crîncene pentru presă”. 

Comentarii

  1. Tolo se teme ca ramine fara stapin? :))
    nu-i nimic, numele sau e si el deja un brand si la sigur isi gaseste rapid de lucru in alta parte..

    RăspundețiȘtergere
  2. Se teme ca ramine fara un os cu multa seva suculenta...In genere chiar daca imi place realitatea e un circ ce fac de-o saptamina.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/povestea-incredibila-a-moldoveanului-la-fel-de-bun-ca-hagi-si-cotat-mai-bine-ca-ozil-dar-care-nu-exista-7270978

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune