Pașcenco e cel mai bun?

Într-un sondaj realizat pe blog și care a durat 2 săptămâni, vizitatorii l-au desemnat pe Serghei Pașcenco drept cel mai bun portar moldovean din ultimii 20 de ani. De obicei nu postam nimic la încheierea sondajelor, însă de această dată chiar nu sunt de acord cu cei care au votat. Sigur, portarul Olimpiei, în vârstă 27 de ani, este un jucător de valoare de vreme ce a reușit până acum să apere la Sheriff Tiraspol, naționala Moldovei și Alania Vladikavkaz (Rusia). Dar, părerea mea, în ultimii 20 de ani Moldova a avut cel puțin 3 portari mai buni decât Pașcenco. Din cei 3, cel puțin 1 este încă jucător activ. 
Sigur, aceste sondaje realizate pe net poartă un caracter mai mult simbolic, de moral dacă vreți. Nicidecum nu poate fi un criteriu care ar determina valoarea adevărată. În primul rând pentru că există programe care permit să votezi de la un singur calculator de mai multe ori. Sau să mergi la 3 internet-cafe într-o seară și să aduni peste 100 de voturi sau și mai bine. În niciun caz nu-l bănuiesc pe Pașcenco de asta. Doar dau câteva exemple despre cum se poate trișa un sondaj. 
În fine, chiar dacă eu am altă părere, anume Serghei Pașcenco a fost votat de vizitatorii blogului. Portarul Olimpiei Bălți este urmat în top de actualul titular (de drept) al naționalei, Stanislav Namașco, și antrenorul cu portarii de la națională, Adrian Bogdan. La sondaj au participat 333 de persoane (sau voturi).

Comentarii

  1. Nu este singurul sondaj cu rezultatele căruia nu ai fost deacord. A fost unul în care a câştigat Dobrovolski.

    P.S. Paşcenco sigur a fost votat de câţiva vizitatori care au trişat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune