Remember Moldova - Olanda


Olandezii ne-au bătut și când au jucat beți
2 aprilie 2003. Data când s-a jucat primul meci dintre Moldova și Olanda. Partida s-a disputat la Tiraspol și a contat pentru preliminariile Euro 2004. Vă voi povesti câteva lucruri picante care s-au petrecut în seara dinaintea meciului, dar și în ziua în care s-a jucat partida. 
Olandezii au venit atunci la Chișinău, la fel cum o vor face și acum, cu o zi înainte de meci. S-au cazat la un hotel din centrul capitalei, iar seara erau puși deja pe șotii. Astfel Kluivert, van der Vaart, Reiziger, Zenden și Seedorf s-au relaxat mai întâi în compania unor doamne (domnișoare) aduse la comandă, după care, toți 5 au stat până la 4 dimineața în discoteca City, unde au ras două sticle de whisky. A doua zi era meciul și toți 5 au fost titulari!
Președintele de atunci al țării, Vladimir Voronin NU a fost lăsat să intre în Transnistria pentru a vedea meciul pe viu. În consecință, la Federația de fotbal au fost tot felul de verificări, Voronin vrând să-și arate mușchii în fața lui Ciobanu. După aceea naționala Moldovei a mai jucat o singură dată la Tiraspol un meci oficial.
Moldova a pierdut meciul cu Olanda cu 1-2, chiar dacă a condus cu 1-0 prin super-golul lui Vadim Boreț (după o pasă de 40 de metri a lui Boris Cebotaru), desemnat de Eurosport ”GOLUL SERII” în Europa! Anti-eroul partidei a fost portarul nostru Eugen Hmaruc, care a încasat 2 goluri de începător de la van Nistelrooij și van Bommel.  
Încă un detaliu pe care l-am reținut a fost duelul dintre Covalciuc și Davids, câștigat net de jucătorul nostru în fața vedetei de atunci a lui Juventus Torino.
Iată echipele de acum 7 ani:
Moldova: Hmaruc, Covalenco, Olexici, Testimițanu, Catânsus, Priganiuc, Covalciuc (80, Berco), Ivanov, Boreț, Cebotaru (88, Pogreban), Cleșcenco (63, Golban).
antrenor: Viktor Pasulko
Olanda: Waterreus, Reiziger, Stam (64, Ricksen), F. de Boer, Zenden, Seedorf (66, R. de Boer), van Bommel, Davids, van der Vaart (75, van Hooijdonk), Kluivert, van Nistelrooij.
antrenor: Dick Advocaat
Au marcat: Boreț (16), respectiv van Nistelrooij (45), van Bommel (84)

Comentarii

  1. Eu iam vazut la discoteca . Erau mai multi . Cu gagici si au dansat toata noaptea . Daca fac acum tot asa ii vom invinge cu 2 la 0

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu,spunemi re rog la ce ora va ateriza avionul Nationala Olandei pe aeroportul din Chisinau?Daca pe teren nu o sa-i vad macar la aeroport

    RăspundețiȘtergere
  3. Covalciuc numai "jucatorul nostru" nu a fost. Niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Olandezii vor ateriza joi, la ora 14.30

    RăspundețiȘtergere
  5. care este atitudinea ta fata de situatia cu biletele la meci. se putea evita doar...

    RăspundețiȘtergere
  6. Astfel de situatii cu biletele se intampla in toata lumea. Pentru noi este ceva iesit din comun. Pentru tarile cu un fotbal dezvoltat este ceva obisnuit

    RăspundețiȘtergere
  7. de acord, bilete mai scumpe da, dar sa cumpere cineva cite 100-300 de bilete?

    RăspundețiȘtergere
  8. Spuneti va rog, daca stiti , unde s-au cazat olandezii ???

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune