Zimbru - cea mai mare umilință din istorie!


Odată fiorosul Zimbru a ajuns vițeluș fugărit de copiii din sate! La fel ca celebrul animal numele căruia îl poartă, clubul e pe cale de ducă...
Am ajuns s-o trăim și pe asta. Cândva cel mai bun club din țară (zeci de ani la rând), Zimbru a ajuns să fie eliminată în optimile Cupei Moldovei de o echipă de liga a doua! FC Cahul a scos-o astăzi pe Zimbru din Cupă, după lovituri de departajare, 9-8 (0-0 în 90 minute și 1-1 în prelungiri). 
E clar, după o astfel de umilință fără precedent, se impun decizii drastice la club. Cine va lua aceste decizii și care vor fi ele rămâne de văzut. Cert este că răbdarea lui Nicolae Ciornîi a ajuns la limită. Dovadă este și mărturia vicepreședintelui Consiliului de tutelare, Leontie Suholitco, care a recunoscut că Ciornîi a fost extrem de supărat după înfrângerea Zimbrului la Bender, în campionat. 
Indiferent de politica clubului, de banii care sunt sau nu sunt, o echipa de la talia Zimbrului nu-și poate permite astfel de înfrângeri mai mult decât rușinoase. Având toate condițiile de pregătire clubul nu merge. Ceva nu se leagă. Fiind din afară îmi este greu să spun ce nu merge. Dar e clar că o piesă sau mai multe trebuiesc înlocuite. Așa e peste tot. Și o mașină o duci la reparație atunci când nu merge. 
Concluzia mea este simplă. Cât timp conducerea clubului se va încăpățâna să nu schimbe nimic, atâta timp echipa va șchiopăta. 

P.S. Criteriul de bază al selectării jucătorilor la Zimbru este propria școală de fotbal, lucru declarat oficial de conducere. Dar cine vine din urmă la Zimbru în condițiile în care antrenori de copii au ajuns oameni din stradă sau foști jucători necalificați? Fără studii și fără talent. Cum pot aceștia să crească jucători de performanță?

Comentarii

  1. Atenţie, azi este ultima zi când mai puteti depune declaratia de sedere pentru a putea vota
    http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/10/sa-ne-bucuram-sau-nu.html
    http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/10/nu-uitati-sa-depuneti-cererea-de-sedere.html

    RăspundețiȘtergere
  2. D-le Ciornyi ! Alunga toti analfabetii in ale fotbalului de la club, atrage-l pe unul alde Moraru de la Dacia si nu chinui copiii, fotbalistii si chiar veteranii Zimbrului ! Rusine !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. totusi nu inteleg de ce in cazul cu olga cristea
    nu ai publicat si punctul ei de vedere

    tu doar nu ai probe ca ceea ce afirmi tu este adevarat ci doar presupui
    si reiese ca ai indus in eroare cititorii si ai calomniat-o pe olga cristea
    ma refer la PREZUMTIA de NEVINOVATIE

    Ea a zis ca cineva i-a turnat in bautura putin testosterone

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Sandule,imi place deseori cum raspunzi.Am asa o intrebare mai diferita.care este echipa ta preferata dupa anii 90 si pina azi.O sa imi dau seama pe cine si cew fotbal iti place.Asta e echipa mea:Buffon(ita)-Maldini(ita)-Popescu(rom)-Vidic(srb)-Zanneti(arg)-C.Ronaldo(por)-Essien(gan)-Zidane(fra)-M.Laudrup(den)-Messi(arg)sau Ronaldinho(rom)-Ronaldo(bra).Dar favoritul meu este Ronaldo,brazilianul.Multumesc de raspuns anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan, orice sportiv cand este prins dopat gaseste tot felul de motive pentru a se indreptati. De faptul ca Olga Cristea se dopa stie toata federatia si orice atlet din grupa ei. Mai mult decat atat, am informatii despre Cristea care, daca imi vor fi confirmate documentar, s-ar putea sa-i fie retrase toate medaliile.
    Acum nu pot afirma cu certitudine ca Olga era constienta de faptul ca se dopeaza. Antrenorul insa stia sigur ce-i da. Si cred ca si ea stia, ca parca nu-i fata proasta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sa incerc sa fac o echipa, rapid, dar s-ar putea sa-l omit pe cineva.
    Buffon - Roberto Carlos, Carvalho, Lucio, Maicon - Zidane, Xavi, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo - Messi, Ronaldo.
    Este mai degraba o echipa dupa 1995 :)

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai provocat :)
    Iata si o echipa intre 90 si 95:
    Peter Schmeichel - Maldini, Baresi, Brehme, Cafu - Hagi, R. Baggio, Gullit, Maradona - Romario, van Basten

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi de raspuns.Suucese mai departe si fara gluma,te-as vedea sa conduci o emisiune din Romania pe la digisport sau gsptv,dar ar mai fi si loc de bine,mai este unde sa progresezi.Bafta

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, dar nu cred ca am vreo sansa in Romania, printre lupii de acolo. Cineva va zice acum ca imi fac eu singur complimente :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune