Paralela Yokohama - Chișinău

Monstrul olandez Alistair Overeem este noul stăpân al Planetei, după ce a câștigat titlul mondial la K-1. Chișinăul a organizat în premieră un turneu oficial de K-1. Ambele evenimente în aceeași zi.
Două turnee de K-1 într-o zi e prea mult chiar și pentru un admirator al celebrei piramide inventate de (cum bârfește lumea) Yakuza (mafia japoneză). Ce am văzut dimineață la televizor am revăzut seara în sala sportivă a USEFS, păstrând proporțiile. Bineînțeles cu alți eroi, dar cu același dramatism.
Concret. Finala K-1 World Grand Prix de la Yokohama m-a dezamăgit. În primul rând prin lipsa marocanului Badr Hari. La fel cum m-a dezamăgit și evoluția lui Badr Hari de Moldova, Pavel Pocatilov. Diferența este că moldoveanul s-a accidentat și n-a mai putut evolua în semifinale. În timp ce africanul (sună ciudat când vorbești despre un arab) a fost la un pas de a fi exclus din circuit pentru că s-a bătut într-o discotecă. Golden Boy a fost eliberat din arestul poliţiei olandeze (țara în care trăiește) abia după ce s-au disputat optimile K-1 World Grand Prix și a ratat calificarea în piramida finală. Fără Badr Hari (sinonim cu scandalul) a fost trist.
M-a dezamăgit și prestația celorlalte vedete (mai puține ca oricând) de la Yokohama. Campionul de anul trecut, Sammy Schilt a părut ca o stană de piatră în fața veteranului Peter Aerts (40 de ani). Deși nici Schilt nu este un tânăr. Are deja 37 de ani. Oricum o luptă haotică, ceea ce nici măcar la Chișinău n-am văzut, unde primul turneu oficial sub egida K-1 (organizat de FEA) a adunat sportivi de o categorie inferioară, atât din punct de vedere a greutății, cât și a valorii. În schimb spiritele din ringul moldovenesc au fost mult peste cele din Japonia. Iar lumea asta vrea - spectacol.
Păcat că ”Moartea din Carpați”, Cătălin Moroșanu nu a intrat și el în ring, dar a stat cuminte în zona VIP, alături de alte nume grele din K-1, dar și din politica noastră... Ion Șoltoianu, la fel în zona VIP, dar de partea cealaltă a ringului. Vă imaginați o luptă dintre Moroșanu și Șoltoianu?.. 
Revenind la mult-așteptata gală de la Yokohama. Campion a ieșit Alistair Overeem, care l-a învins în finală, în mai puțin de un minut, pe Peter Aerts (vezi video). Olandezii continuă să domine K-1. Fie că vin din kickboxing sau arte marțiale mixte (MMA), cum e cazul lui Alistair Overeem.
La Chișinău s-a impus un ucrainean, Alexandr Oleinik, care obiectiv a fost cel mai bun. Oleinik l-a învins în finală pe moldoveanul nostru Constantin Țuțu, care s-a accidentat în repriza a doua și a refuzat lupta. 
O mică (virgulă) concluzie: am văzut 2 turnee de K-1 într-o zi și nu pot spune care dintre ele mi-a plăcut mai mult. Poate și din cauză că unul l-am urmărit la televizor, iar pe celălalt din rândul 3 de la ring. Asta înseamnă mai mult decât să vezi un meci de fotbal din loja VIP. Mai multe vorbim azi, la Arena Publika, de la ora 22.10, la Publika TV.  

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune