Dacia, campioana lui Dobrovolski


Dacia a câștigat în premieră titlul de campioană a Republicii Moldova.
Nu sunt prea multe de spus. Dacia a făcut campionatul mai captivant. Cred că toată lumea era deja plictisită de Sheriff. Nu că ar avea cineva ceva cu echipa din Tiraspol. Din contră. Personal, respect Sherifful pentru ceea ce a realizat în Europa, unde a muncit și pentru imaginea Moldovei. Acum Dacia va trebui să mențină ștacheta, să se califice cel puțin în grupele Europa League. Greu de realizat și din cauză că echipa din Chișinău are o cotă mai mică decât Sheriff și va avea adversari mai tari. Cel puțin teoretic. Să așteptăm însă tragerea la sorți. 
Altceva vreau să spun despre noua campioană. Pe lângă tot ceea ce a fost în acest campionat și cum s-a jucat (nimeni în țara asta nu-i perfect), Dacia a meritat acest titlu. L-a meritat în primul rând Igor Dobrovolski. Fostul selecționer a refuzat în iarnă cel puțin o ofertă de a merge undeva afară, la alți bani. Dobrovolski însă a preferat să rămână și să ducă la bun sfârșit munca începută acum un an, chiar dacă a știut că riscă enorm. I-a trimis la plimbare pe azeri cu tot cu banii lor și a făcut-o pe Dacia campioană. Cine ar fi crezut că asta se va întâmpla în anul în care Sheriff a bătut-o pe Dinamo Kiev cu 2-0? De asta e frumos fotbalul, pentru că este imprevizibil.

Comentarii

  1. A avut Dobrovolski o oferta din Azerbaijan? Da de Dinamo Moscova ce se aude, nu il cheama? E posibil ca dupa sf. campionatului antrenorul principal al Daciei sa devina antrenor al celor de la Zimbru?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea va inteleg oftatul,d-le Grecu."Nimeni in tara asta nu-i perfect"-oare nu au fost de la bun inceput toti in aceleas conditii?Cei de la Dacia au aratat ca pot fi campioni in orice conditii.Bravo lor.Cum spun rusii:"Не красиво,но приятно..!" P.S. Sper din noul sezon sa se formeze LPF,sau macar si LNF,doar ca sa fie competitia(sau cel putin,cea mai mare parte a ei) in terenul de fodbal si nu in jurul lui.In asa caz,la sigur fodbalul din Moldova ar deveni mai ineresant si mai atractiv.Potential este.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune