Suedezii ne-au arătat unde ne este locul

Moldova - Suedia 1-4
Nu vreau să repet celebra replică din filmul Джентльмены удачи, atunci când Evghenii Leonov, ajuns la pușcărie, a ocupat patul unui bandiugan. Probabil toți își amintesc de locul pe care i l-a arătat... Am jucat cu Suedia fără portar! Iar pentru asta scandinavii ne-au arătat și ei unde ne este locul.
Cu Namașco și cu Racu, ne-au umplut suedezii sacul.  
Naționala Ligii a II-a și-a dat cu stângu-n dreptul. O echipă depășită de realitate. N-am mai văzut un meci atât de prost în era Balint. Și aici nu vreau să-l critic pe selecționer. Pentru că n-a avut cu cine! Asta e valoarea jucătorilor. Te doare capul!
Ce caută Namașco la națională? O întrebare logică atâta timp cât acest Namașco ne tot îngroapă de la o vreme încoace, iar antrenorii naționalei tot insistă și insistă cu el, de parcă ar fi singurul portar care există în Moldova. La echipa lui de club nu joacă. Oare Dan Petrescu e orb? 
Încă din primele minute Bufon ne-a dat emoții la o centrare, când a reținut în doi timpi un balon simplu. Doar norocul ne-a salvat atunci. Primul gol a picat ca un trăsnet în timp ce naționala noastră începuse presiunea la poarta suedezilor. Namașco n-a putut respinge o minge șutată de la 35 de metri, pe centrul porții!!! Întreb încă o dată: ce caută ăsta la naționala???
Mai departe. Namașco ținea prima bara să nu cadă la golurile 2 și 3. Mi s-a creat această impresie fără să văd reluările. Bravo! Poarta n-a picat după ce balonul a intrat în plasă. Senzațional portar! A îngropat Sherifful și ne-a lăsat fără visul de a vedea o echipă moldovenească în primăvara europeană. Acum îngroapă naționala, deja de câteva meciuri. Cât să mai avem răbdare, domnule Bogdan?
Pentru ce merite Ivanov a fost căpitan azi? Poate sunt paranoic, dar de când au revenit ”vedetele” din Rusia, naționala joacă mai prost. Mult mai prost! Păi amintiți-vă de meciurile cu Finlanda sau cu Olanda. Am avut o echipă fără vedete, dar compactă, care stătea așezată bine în teren, cu un joc tactic respectat cu strictețe. Ce a mai rămas din acea echipă? Doar fițe și ”vedete” depășite. 
Racu. Dacă era paradă de modă la Monaco înțelegeam. Acum nu mă iau de coafura jucătorului. Dar chiar n-are nimic comun cu naționala. Mai ales cu poziția de fundaș dreapta. Nicio centrare tot meciul. A stat mereu în propria jumătate, iar la câteva faze din repriza secundă a fost depășit în careu ca un începător. Era pierdut în spațiu. Aveam impresia că nu realizează unde se află! Ce să caute acesta la națională?
În general, toți cei 4 fundași au jucat lamentabil. N-au susținut deloc atacurile echipei și nici cu faza defensivă - meseria lor directă - nu s-au descurcat. Armaș și Golovatenco au fost visători, iar Bolohan parcă nu știa ce să facă cu mingea.  
Un singur fotbalist am văzut aseară pe teren - Suvorov. Un super-jucător, care s-a zbătut singur. Un fotbalist printre mercenari.
N-am avut un fotbalist în careu! Atacanții jucau numai la stegulețul de la corner. Mai ziceți ceva de Frunză? Așa atacant nu mai avem, care să țină de minge, să stea cu 3 fundași adverși în spate, să creeze presiune în careul advers. Vom plânge încă după Frunză!
Partea cea mai proastă este că NU avem de unde lua jucători de o valoare superioară celor care au jucat astăzi. Poate cu cele 2 excepții, Namașco și Racu, băieți buni pe care îi respect. Însă meciul de azi a arătat că NU sunt de națională.
  Ce aș menționa pozitiv. Am avut aseară cel mai frumos public din toate timpurile! Măcar la un capitol progresăm. Mulți oameni din conducerea țării, dar și câțiva ambasadori străini au fost prezenți la stadion, dar în premieră, de la stația de amplificare nu s-a spus de prezența lor. Și bine s-a făcut. 
P.S. Acest material a fost scris cu inima. Inima unui suporter care a trăit acest meci lângă naționala țării în care s-a născut.

Comentarii

  1. Da, atmosfera aseara a fost superba, mai ales la intonarea imnului...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am privit meciul pe internet care a fost transmis de o televiziune suedeza.Pacat,am inceput bine,in forta,am avut bara,insa dupa primul gol parca a fugit pamintul de sub picioarele lor si nu mai stiau ce e asta fotbal.Nici tu posesie,nici tu presing activ,nici aparare,nici atac.Ma uitam la fundasii nostri si nu intelegeam ce fac,greseli simple,mai ales din partea lui Racu,iar ceea ce a lipsit, a fost prezenta unui lider in mijlocul terenului,care sa poata sa tina de minge,sa paseze,sa calmeze jocul,sa traga echipa dupa el.Bravo Suvorov,urmaresc evolutiile lui si in campionatul Poloniei,e un jucator foarte bun,insa nu a avut sustinere si daca Sandule citesti aceste comentarii,poate scrii si un articol cu incetarea acestor pase lungi de catre fundasii nostrii,care deseori erau cu totul aiurea,iar alteori se rezumau ca Doros agata mingea in coltul terenului si ori o pierdea,sau in cel mai bun caz obtineam corner.As mai avea o propunere pentru domnul Balint,daca Adrian Bogdan a organizat turneu pentru portari,poate se face si un turneu pentru jucatori de cimp si poate vor veni si cei care mai joaca prin strainate insa nimeni nu stiu de ei,fiindca sint convis ca poate ar juca mai bine decit unii prezenti acum in nationala noastra....

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu regret ca am decis sa stau casa si sa privesc meciul Romaniei. Nu stiu cum s-a jucat, am privit doar un rezumat amplu si pot sa spun ca golurile au fost luate pe niste gafe de amatori.

    La primul nu avea Toivonen voie sa traga, iar de Namasco nici nu mai zic.

    Al doilea a venit dupa ce a pierdut ridicol cineva mingea la mijlocul terenului, iar Elamnder a driblat in care precum o faceam eu cand jucam cu copii cu vreo 4 clase mai mici decat mine. Namasco a gresit si la al doilea.

    Al 3-lea gol iarasi Elmander a fost gasit liber precum pasarea cerului in mijlocul careului, a tras din prima dar putea sa preia si sa se mai gandeasca cateva secunde, pentru ca oricum nu venea nimeni langa el.

    De al 4-lea ce sa ma zici, că Petrea Racu s-a emotionat de Larsson si-a decis sa se puna in fund, iar Namasco din nou a luat gol din unghi de 30 de grade.

    Practic toate golurile puteau fi evitate foarte simplu, fara a avea apararea Italiei, ci cativa oameni organizati care stiu cum sa se apere.
    Nu Suedia si-a creat faze de gol ci Moldova le-a oferit cadouri, pentru ca singurul gol din cele 5 venit dintr-o faza construita a fost cel al Moldovei.

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos meciul....
    ne trebuie 2 fundasi centrali si un portar.....namasco....apatic tare....ne-o lipsit curajul si motivare...oricum...frumos meciul...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandu Grecu....RESPECT...aveti perfecta dreptate.....si din pacate nu am fost la meci dar am sustinut nationala de la televizor si asta din cauza Guvernarii noastre....deoarece nu pentru totzi ajung bilete la asha meciuri....chiar a doua zia am fost sa-mi cumpar bilet si deacum era tirziu......ce pacat:(((

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu nus deacord cu tine in privinta lui racu,orice jucator care e mijlocas sau atacant a o sa joace rau in aparare,cum sa joci tu bine in aparare daca tu la clubul tau joci meci de meci titular ca mijlocas?

    RăspundețiȘtergere
  7. "...băieți buni pe care îi respect. Însă meciul de azi a arătat că NU sunt de națională."-cu alte cuvinte,d-le Grecu,ati vrut sa spuneti ca aceasta selectionata nu-si merita publicul.Deacord,insa ALTII nu avem,iar publicul a fost atras la stadion de rezultatele onorabile din trecut...Cred ca conducerea selectionatei(si asta inseamna ceva mai mult decit d-ul Balint si adjunctii d-lui) ar trebui sa se gindeasca mult un lucru,si anume:"De ce Suiedia,cu Ibra cu tot,la ea acasa,n-a fost ca cea din Moldova,si asta fara Ibra?"...P.S.Am mai scris cindva despre continuitatea rezultatelor onorabile...Dar pe scurt ar fi:"-De ce a pierdut Moldova in asa hal??De aceea ca organizarea fodbalului moldovenesc e superba!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cei de la Zimbru mi-au inteles aluzia,OARECUM,dar cei de la FMF insa,chiar o fac pe"niznaiu".In asa caz "Succese baieti!!!"

    RăspundețiȘtergere
  9. Subscriu sub fiecare cuvânt din acest articol !

    RăspundețiȘtergere
  10. "Probabil toți își amintesc de locul pe care i l-a arătat..."
    Bravos Natiune, dupa cum spunea Caragiale...oare trebuie ca noi toti sa ne uitam la filme rusesti? Oare alte tari nu fac filme din care sa ne inspiram? Oare in presa din tarile UE oamenii se inspira si dau exemple din filme rusesti?

    RăspundețiȘtergere
  11. "P.S. Acest material a fost scris cu inima. Inima unui suporter care a trăit acest meci lângă naționala țării în care s-a născut."

    Daca cumva autorul are mai mult de 20 ani, tara in care s-a nascut el se numeste fosta URSS care azi nu mai exista, deci, in consecinta, afirmatia din PS e falsa.Iar astazi RM e mai mult o fosta republica unionala decat Tara Moldovei, a Basarabiei sau fosta parte a Romaniei, ca sa fim sinceri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Balint la Gunoi, oameni buni. Doar el hotaraste acolo cine joaca si cine nu. In divizia nationala avem baieti cu muuulllttt mai buni decit "vedetele" rasuflate care acualmente sint inscrisi la cluburi din afara si care stau pe bancam iar prostii din Moldova zic - e bun caci joaca in Rusia(era doar un exemplu).

    Balint nu shtiu cine naibii il tine, dar, trebuie sa recunoastem face omul asta doar afirmatii pompoase insa rezultate zero aduce.

    Onorabil ar fi sa demisioneze si sa ii lase altuia cirma nationalei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune