Frații mai mici ai lui Giovani

Cine este Giovani Becali al fotbalului moldovenesc? Pentru început trebuie să precizez, pentru cei care încă nu știu, că Giovani Becali (foto) este vărul lui Gigi Becali (patronul echipei Steaua), considerat cel mai mare impresar român. Ce m-a făcut să scriu despre el? O declarație făcută la GSP TV, în care Giovani afirmă că are un venit lunar de 140 de mii de euro. Din acești bani, 20 de mii de euro îi dă soției ”ca să țină casa”, iar 9 mii le dă celor 3 fiice, Pamela, Andreea și Laura, câte 3 mii de euro pe lună pentru fiecare.
Așadar, cine este cel mai mare impresar moldovean și cât câștigă acesta? 
În Moldova avem oficial 21 de impresari cu acte în regulă, înregistrați la FMF. Spun oficial, pentru că neoficial cred că avem peste sută. Dar asta e altă poveste. Cine dintre cei 21 este cel mai tare? În primul rând trebuie să ne decidem asupra criteriilor. Cine a câștigat cei mai mulți bani, cine are cea mai luxoasă casă, mașină sau cine are cele mai mari relații? La oricare dintre aceste capitole nu avem niciun ”lider” detașat. 
Totuși, dacă am face o listă cu jucătorii transferați de agenții moldoveni, am ajunge la nume mari din fotbalul mondial cum ar fi Mircea Lucescu, Martins Obafemi, Elano sau Dan Petrescu. De aici reiese că cei mai de succes impresari moldoveni ar fi Arcadie Zaporojanu (foto), Leonid Istrati, Nicolae Pîrnău, Ion Carp și Petru Efros. Ordinea o alegeți singuri. Plus poate încă 1-2 despre care se știe mai puțin din motive lesne de înțeles (cunoașteți celebra zicală americană cu moartea și impozitele). 
Câți bani cheltuiesc fiecare dintre ei, desigur, în Moldova nu va declara nimeni. Cel puțin nu acum. Cert este că agenții moldoveni au bani, pe care îi aduc în țară de afară, unde fac majoritatea transferurilor. Cu siguranță, însă, pot spune un singur lucru: niciunul dintre ei nu își alintă atât de generos soția și copiii precum o face Becali Mafiotu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune