Cât timp UNICEF va mai trage Barcelona de urechi?

UNICEF nu îi dă bani. Îi dă trofee. Paradoxal, deşi este cel mai în vogă club de fotbal din lume, Barcelona nu primeşte niciun ban de la UNICEF pentru un parteneriat general! De ce oare?
Chiar dacă de vreo 2 ani joacă, probabil, cel mai frumos fotbal, Barcelona este aproape de fiecare dată ajutată de arbitri atunci când nu poate depăşi un adversar mai motivat. Aşa s-a întâmplat şi aseară în fantasticul meci cu AC Milan. Aşa se întâmplă de 5 ani, de când a început misterioasa colaborare cu UNICEFul. 
Oficial contractul cu UNICEF prevede realizarea mai multor acţiuni care să sprijine copiii neajutoraţi, în special din Africa. Cel mai sărac continent însă nu aduce niciun profit în contul clubului cu cheltuieli anuale, doar pentru salariile jucătorilor, de circa 120 de milioane de euro! Atunci la ce bun această colaborare într-un fotbal devenit demult megaafacere, unde profitul este singurul obiectiv? 

Comentarii

  1. in sfarsit un jurnalist care spune lucrurilor pe nume. felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu pricepi si tu in fotbal ka si mine in voley, iti mai aduci aminte de acel 5-0 in fatza realului :D taci te rog :)

    RăspundețiȘtergere
  3. De fapt, daca vei privi in bilantul contabil al clubului, vei observa ca Unicef totusi achita bani. Suma este de 2 milioane $. Cit priveste profitul, ai dreptate, numai ce folos dintr-o afacere de jumatate de miliard $ profit, iar net sa-i aduca doar pina la 7 milioane? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Barcelona plătește Unicef-ului 2mln și nu invers.


    Ce ține de tine Sandu, ești un fan frustrat al Realului, care urmărește mereu să discrediteze Barcelona, te-aș sfătui în general să mai scrii ceva în legătură cu asta, că te prezinți într-o ipostază penibilă. Baftă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vede o lume intreaga, numai voi, orbii indragostiti de o echipa de drogati nu vedeti. Mai lasati-ma cu sfaturile. Daca sunteti asa de destepti de ce sunteti asa de saraci?

    RăspundețiȘtergere
  6. campioana lumii tot e o echipa de drogati? sau cum acolo tot unicefu, jurnalist de doi bani

    RăspundețiȘtergere
  7. Sandu ,tu incerci sa copiezi modelul MM Stoica ,insa vezi ca penibilitatea incepe sa isi spuna cuvantul. Sincer, te credeam un jurnalist mult mai istet. In final iti dau o tema din care ai putea sa dai o lovitura de imagine. Culisele sau potentialii antrenori ce is candidati la nationala

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandu, tu corect spui. Cel putin ai curaj sa spui ceea ce gindesti tu stiind ca vei fi injurat de toti pederastii anonimi. Bravo pentru curaj. Multa lume te apreciaza pentru corectitudine si anume pentru ca spui ce ai in cap.
    Eu sint suporter al Daciei si cred ca tu duminica ai spus corect ca Dacia joaca cel mai frumos fotbal din Moldova, dar conducerea e proasta. Zina e slaba, iar Ruslan se da mare, dar in realitate e foarte mic. Daca Dacia ar avea un conducator adevarat ar invinge lejer in campionat. Oricum vom lua titlul.
    Forza Dacia!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Jurnalist de 2 bani. Ai mereu niste postări degradate,dar care mă fac să rîd =))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bai,tu esti intr'atat de tampit ca nu poti sa intelegi ca Barcelona plateste UNICEF si nu invers.Ce profit vrei daca e act de caritate? UNICEFul nu e sponsor, iaka Qatar e sponsor,dar la mintea ta de gaina asta no sa ajunga niciodata.

    Drept spun astea de mai sus. Esti cam dus, rău de tot. =))

    RăspundețiȘtergere
  11. Orice nu s-ar spune, Barca are cel mai fotogenic fotbal, dar e trasa de urechi in sus de catre arbitri de nu se mai poate si asta vad toti, doar fanii Barcei nu vad. Noi, ceilalti fani in principiu avem calmul si onestitatea sa admitem ca Barcelona are cel mai estetic, cel mai frumos daca vreti stil de joc, dar fanii Barcei sunt atat de imbatati de asta incat nici macar nu admit ca acolo joaca oameni, nu roboti, ca au si ei zile mai proaste, se mai intampla si uite atunci cand se intampla sunt ajutati de arbitri. Nu-i nimic, va scoate el Mourinho fotbalul din cap anul aceta :) hahahahah gata mi-am aprins paie in cap. va ploa cu injuraturi.... Inainte de asta va avertizez ca daca cumva simtiti ca ati vrea sa ma injurati, considerati mai intai ca eu, v-am trimis la origini... stiti voi care))))) Macar sa va dau un motiv cat de cat plauzibil. lololol

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu te stiu cine esti, cu ce club tsii s.a.m.d, dar vreau sa spun ca spui lucruri corecte. Cei care vorbesc aici prostii de tip: caritate, qatar e sponsor...Timpenii! Qatar e sponsor acum, sezonul acesta. Dar pina acum? UNICEF era "sponsoru"! Sponsoru de victorii! Intr-adevar e cea mai buna echipa (cel putin era), dar au fost meciuri CLARE in care a fost ajutata de referi. Si voi, fanii Barcei, care va ascundeti sub anonimii, trebuie sa aveti bile mari si sa recunoasteti acest lucru! Rusine voua! Arata un joc superb, insa tragerea de urechi si simularile in continu ma fac sa urasc Barca si mai mult! Sper ca anul acesta Real va arata Who is boss in Spania si -n EUropa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravo d-le Grecu.De ce oare nimeni n-a observat aceasta pina acum...??? .Asta cu UNICEF sponsor e chiar foarte straniu:o organizatie care ar trebui sa sponsorizeze actiuni de caritate,sponsorizeaza unul din cele mai bogate cluburi de fodbal.Altii spun ca nu UNICEF da bani clubului,dar e anume invers.Atunci de ce nu scrie UNICEF si pe maiourile altor echipe bogate,gen Real Madrid,MU....????

    RăspundețiȘtergere
  14. Apropo,cine are posibilitate,aduceyi idea la urechile conducerii FMF:NATO si NASA,parese ca inca nu sponsorizeaza vre-o echipa)...

    RăspundețiȘtergere
  15. iarasi Barca a fost tinuta tot meciul in propriul careu ,2 ocazii tot jocul,ce meci a facut Milanul si in tur si retur...Off si acesti arbitri ,Platini,Obama,Nato,extratestrii au venit si au facut tot posibilul ca Aquilani sa puna mine pe umarul lui Xavi,l-a impins pe Van Boomel care a batut gol in propria poarta si la pasa lui Messi iarasi acesti arbitri a tinut de mini fundasii,ca mingea a trecut printre 3 jucatori....off acesti arbitri.Cum poate Barca care are in medie in Europa cel mai mic procentaj de posesie,cele mai putine goluri in medie si cele mai putine suturi pe poarta in medie pe Europa sa fie ajutata de arbitri in asemenea hal

    RăspundețiȘtergere
  16. Slavic Garaba se vede ca nu esti informat.Barca plateste anual Uicefului ,are contract cu ea.Real ,Manchester nu are nici un contract cu 7Unicef.Acum e clar,sau la sat e greu cu logica?!
    Barca plateste anual Unicefului ca sa poata purta pe tricou logoul Unicefului.E prima oara in istorie cind Barca a pus pe tricou un logo in scopuri publicitare(Qatar Foundation)
    Realul niciodata nu va plati din proprii bani ca sa faca reclama cuiva,intelegi care-i diferenta???
    Vad ca aici sunt multi care nu cunosc ce e Barca...multi care o vad pe sezon de 3-4ori ,si se dau cu opinia....

    RăspundețiȘtergere
  17. Ca sa fie clar pentru necunoscatori!!!
    1.Barca are cea mai mare posesie din Europa ,in medie cele mai multe suturi pe poarta si in medie cele mai multe goluri Over All in ultimii 4-5 ani.
    2.8 Campioni Mondiali + Cel mai bun jucator al ultimilor 3 ani Leo Messi
    3.Cel mai bun joc de echipe din lume
    Si ca sa nu taca oamenii cauta raspunsuri ,cind raspunsul e sub ochi
    Visca Barca!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Radule,acum a ajuns si la mintea mea de taran:Barca,pe linga cele mentionate de tine mai sus,e si cel mai darnic club din lume.Da Realul,MU si altii,p\u is JMOTI asa le trebuie!!)P.S.Auzi Radule,da daca scriu in profilul meu ca is din New York o sa ma respecti??macar putin...?)

    RăspundețiȘtergere
  20. Sandule tu cand incepi sa vorbesti despre Barca nu o mai faci deloc ca un jurnalist...eu inteleg ca frustrarea e mare dar incearca sa fii obiectiv...eu credeam ca asta e blog de jurnalist...imi aduc aminte ca ai avut tupeul sa comentezi si la acel "give me 5"...arbitri l-au ajutat pe van bommel sa-si bage mingea in poarta, pe aquilani sa-l traga de umar pe Xavi sau pe Messi sa-i dea pasa aia geniala lui Xavi?...vad ca unii incearca sa gaseasca scuze pentru rezultatele catastrofale ale Realului...

    RăspundețiȘtergere
  21. unica explicatie pentru ceea ce scrii tu despre Barca in halu' asta e ca ai nevoie de trafic...altfel nu imi explic

    RăspundețiȘtergere
  22. Slavic Garaba, esti varza ,cica UNICEF sponsorizeaza.Comedie nu alta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim 24 noiembrie 2011, 13:35 .Clar ca UNICEF ar trebui sa organizeze actiuni de caritate(de exemplu reparatia unui orfelinat de copii),dar in RM,pina nu faci un proiect cu care sa te adresezi la astfel de fonduri de caritate ca UNICEF,n-are nevoie nimeni copii - asa e la noi,la tara...

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu nu am nevoie de trafic, n-am boala asta. Spun ceea ce gandesc si ceea ce vede toata lumea inafara de fanii Barcei. Eu respect acest club si recunosc ca joaca cel mai frumos fotbal, de asta si ma uit anume la meciurile Barcelonei si nu la alte pornografii. Dar totodata fiti barbati, nu curve, si recunoasteti ca Barca este ajutata de arbitri atunci cand nu poate bate corect. Penalty gratuit primit cadou aseara de la un neamt care-si petrece toate vacantele in Spania, nu fara a trece prin Barcelona.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pardon, am spus "cel mai frumos fotbal". Nu cel mai frumos, dar cel mai bun. E o diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Slavic Garaba, ce imi spui tu mie despre Republica Moldova? sau poate ai avut in vedere Real Madrid prin "RM" ?

    UNICEFu ajuta copii din Africa si Asia , acolo unde copii mor de foame la sensu propriu al cuvantului,dar nu in Moldova..unde ei isi pierd timpu in internet'cluburi.In Moldova marea parte din bani,ajutor de peste hotare se opreste in buzunarul guvernarii sau sint gestionati incorect.

    Cauta info/imagini pe google si o sa vezi cum lucreaza UNICEF, astfel de imagini erau chiar si pe saitul FCB.

    Barcelona mereu a dat bani UNICEFului,cu alte cuvinte doneaza copiilor..doar'ca indirect.Ce are Barca din asta ? isi formeaza imaginea, atrage mai multi fani de partea sa...si promoveaza fotbalul in state de lumea a treia.
    Iata Qatar da, asta e sponsor..astea dau bani Barcelonei.

    Sloganul echipei Mes Que un Club reflecta un ansamblu de valori atat fotbalistice cit si umane.Actele de caritate e doar un element din multe altele care caracterizeaza doar FCB.

    Autorul blogului e prea frustrat si incapatinat ca sa inteleaga unele chestii.Barca e cea mai tare echipa din lumea. A dres de 2 ori Unitedu in finala, de Real nici nu mai vbesc. O sa treaca multi ani pina cind vreo echipa va arata rezultatele Barcelonei,atat la controlul mingii, cit si la golaveraj, trofee..etc. si nu ma refer doar la trofee CL. 6 trofee din 6 in 2009\2010 inseamna ceva,iar Messi va lua si pentru a treia oara Balonu de Aur..demau daca nici asta nu conteaza,ap ma scuzati,znatoki in fotbal =))

    RăspundețiȘtergere
  27. oh my gosh, sandule, ești prost delegat, un ratat, un deficient, că numai ăia ar spune așa ceva

    RăspundețiȘtergere
  28. Bai, bai, dar aici sint multi bolnavi. Asta e boala Sandule, nu-i mai provoca, ca astia sint dusi cu sorcova. Costiujeniul plinge dupa ei.

    RăspundețiȘtergere
  29. Sandule , faza cu vacantele exista intr-o societate saraca...sa nu incepi sa spui tu ca un neamt sau un austriac sau un danez cauta pomeni gen vacante. Cauta si citeste prietene.....in fotbal, este considerata infractiune si se pedepseste cu lovitura libera directa, orice tinere din spate a adversarului. Aseara mana se vede clar pe umarul lui Xavi.....11m si cartonas galben. Iar daca te consideri jurnalist, unde iti e deontologia profesionala*? Aperi Realul, critici Barca......e vb de subiectivism aici.

    RăspundețiȘtergere
  30. ba eu nu inteleg cum un club cu 600 de milioane datorie isi permite sa sponsorizeze UNICEF. in orice campionat sanatos (franta sau germania de exemplu)echipa asta ar fi desfintata. pentru cei care ma vor injura ii rog sa studieze cazul strasbourg din sezonul trecut

    RăspundețiȘtergere
  31. nu sint FAN barca si nici real...insa se vede ca barca joaca cel mai frumos fotbal din lume...se vede asta cu ochiul liber si aici aribtrii n-au nici o treaba...nu exclud ca barca sai plateasca unicefului...am vazut-o de multe ori pe barca favorizata de arbitri...totusi cred ca acum este cea mai buna din lume....odata ce il are pe messi ( nu sunt fan)

    RăspundețiȘtergere
  32. @Nelu , ia si te controleaza cind zici ceva de Dacia. Mergi la cimbru ca acolo conducerea e mai buna si ve-ti pupa locul 5 cu -20 puncte sub dacia si atunci ve-i vedea tu conducere competenta..
    Nu tot ce iese din gura lui sandu trebuie sa inghiti. el invidiaza dacia la fel cum ii invidiaza pe cei de la Barca.

    RăspundețiȘtergere
  33. Din toate comentariile de mai sus, mi-a placut Slavic Garaba:

    "Radule,acum a ajuns si la mintea mea de taran:Barca,pe linga cele mentionate de tine mai sus,e si cel mai darnic club din lume.Da Realul,MU si altii,p\u is JMOTI asa le trebuie!!)P.S.Auzi Radule,da daca scriu in profilul meu ca is din New York o sa ma respecti??macar putin...?) "

    Si care nu credeam ca are simtul umorului.

    Despre material - Stii tu :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Ivane,de ce credeai ca nu am simtul umorului??De exemplu,noi discutam aici despre una dintre cele mai bune echipe de fodbal din lume,care are niste datorii enorme.Cu toate astea fodbalistii acolo au salarii de milioane,iar clubul isi mai permite sa faca si acte de caritate - aici fara simtul umorului nicidecum!)P.S.Dar,poate aceste actiuni de caritate sint niste pasi bineghinditi ai conducerii clubului..?Poate denumirea acestui fond de caritate,expusa pe tricourile echipei atrage mai multi suporteri de partea sa??iar arbitri,din mila,fluiera oricare fault,chiar daca acesta doar pare a fi fault(nu se refera si la penaltiul de aseara,care,dupa regulament,CHIAR a fost)..? - Foarte straniu...Selectionata noastra,de exemplu,foarte des e fluierata altfel...

    RăspundețiȘtergere
  35. Sandu, nu am citit 39 de mesaje.. nustiu poate s+a vorbit despre asta pe aici.. insa te intreb.. meciul Valencia + Real Madrid 2-3 saptamina trecuta.. Cui arbitru ia dat o victorie nemeritata? Pace si Virtute.. nu mai scri prostii! Shtim ca esti fan RM .. si ca nu suporti Barca!

    RăspundețiȘtergere
  36. Omului yi poti lua cu forta, sa-i dai insa nu poti. Asa si aici: cand oamenii nu vor sa vada nu or sa vada si punctum. Chear daca toti cei care au mentionat ca Barca e ajutata de arbitri au avut grija sa spuna ca in acelas timp practica si cel mai bun fotbal, fanii Barcelonei nicidecum nu vad partea a doua si continua sa ne delecteze cu statistica si replici pline de pafos ca Barca e cea mai tare! Pai zice cineva aici contrariu? Da, Barca e super echipa. Messi e un fenomen autentic, dar asta nu insdeamna ca nu sunt ajutati de arbitri. Da, si Realul si Valencia si Milanul, Juventusul, Man UTD, Dacia, Sheriff )))si multe altele sunt beneficiate uneori de arbitraje, dar niciuna dintre ele la fel de mult ca Barca. Dar fiti siguri ca meciurile cele mai flagrante in care Barca primeste ajutor de la arbitri sunt inca in viitor. Dupa mine, Barca desi inca joaca fotbalul lor obisnuit din ultimii ani, este intr-o usoara scadere, iar aceasta tendinta sunt sigur se va agrava si mai mult in viitorul apropiat (efecte ciclice inevitabile in cazul oricaror mari echipe), iar atunci va avea nevoie de ajutorul amicilor lor, a arbitrilor. Stati linistiti, ajutorul le va fi pus la dispozitie promt. Nu ma credrti? O sa vedeti din optimi(CH.League) incolo. Si atunci Sandule daca vei indrazni sa "vorbesti", iar ve-i fi cenzurat, ca deh, la noi lumea adora dictatura. Pacat ca nu in toate domeniile din postura de dictatori... dar aici risc sa intru in politica si eu de noroi ma tem de mic copil.

    RăspundețiȘtergere
  37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  38. poftim pentru cei care cred ca Barca e unica echipa in lume avantajata ,iar restu sunt dezavantajati mai mult sau mai putin
    http://www.youtube.com/watch?v=aX_6MPZIri0

    RăspundețiȘtergere
  39. Bai, tu intiplator nu esti unul dintre cei care ii fac zilnic muie lui Adlan? Cred ca esti.

    RăspundețiȘtergere
  40. Citi jucatori crescuti in club are Barca si citi are RM de la asta so incepi.Nu poate o echipa sa se mentina in fotbalul modern mai mult de 2-3ani.Vor veni alte echipe dar asa fotbal mai rar.

    RăspundețiȘtergere
  41. Ce vorbiti de RM Barsa pe teren are 9 jucatori de la club

    RăspundețiȘtergere
  42. Parerea mea este ca Sandu Grecu este cel mai bun jurnalist sportiv din Moldova. Iar acest material ar trebui sa ajunga la FIFA si UEFA sau poate chiar la tribunalul sportiv din Lausanne. Numai ca UNICEF nu lasa urme. Aproape imposibil de demonstrat ceva. Asta vad si cei care tin cu Barcelona si inteleg tot.

    Cred ca cei care fut capul aici sint mai degraba niste dusmani personali a lui Sandu, pentru ca materialul e de nota 10. Numai un prost poate sa nu vada asta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune