Motivele pentru care Angela Sîrbu și-a dat demisia de la Moldova 1 TV

Angela Sîrbu este persoana care m-a invitat în anul 1998 să particip la o convorbire pentru a fi angajat la Pro TV. Practic Angela Sîrbu este persoana care mi-a schimbat radical viața, pentru că până atunci făcusem doar radio și presă scrisă, iar televiziunea era ceva care mergea paralel cu mine. 

Nu știu de ce atunci când se vorbește despre Angela Sîrbu nu se spune nimic despre faptul că a fost director Pro FM și una dintre persoanele care au stat la baza apariției la Chișinău a companiei Media Pro. Nici eu nu știu de ce a plecat atât de repede de la Pro. Dar probabil din aceleași motive din care s-au dus și Vasile Botnaru, Dorin Scobioală sau alți oameni buni (pe mine nu mă socot printre ei și oricum am plecat din alte motive, de fapt, dintr-o prostie). 

M-am bucurat sincer pentru Angela Sîrbu atunci când a câștigat concursul pentru postul de director la Moldova 1. Am fost sigur că va face totul ca să șteargă pânza de păianjen depusă de zeci de ani peste cea mai potentă, aproape din toate punctele de vedere, televiziune din țară. Parțial i-a reușit acest lucru. Însă totul până la un anumit punct. Până la un anumit contingent de oameni, care parcă ar fi lipiți de acest canal de zeci de ani și care nu fac nimic altceva decât să țină frâna trasă, oprind dezvoltarea unei televiziuni cu capacități infinite. Mă refer la posibilitățile tehnice, pentru că cele umane... pleacă sau nu se duc deloc prin dealul Schinoasei. 

De ce un post de televiziune public are atâția angajați cam cât au toate televiziunile din Moldova la un loc, iar majoritatea dintre ei sunt de zeci de ani acolo, rămânând la nivelul timpului când li s-a făcut carte de muncă? Acesta este motivul. Pentru că Legislația țării le permite acest lucru. Mai mult decât atât, aceeași Legislație în colaborare cu pilele și pârghiile de influiență statale care conduc totuși postul public TV, orice s-ar spune, nu permite ca acest păianjen să fie șters definitiv. De asta a plecat. N-a rezistat luptei cu sistemul, cu dinozaurii. Și bănuiesc că după ea își vor prezenta demisia și ceilalți câțiva oameni buni care s-au rătăcit pe acolo. 

Comentarii

  1. Total de acord, ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer regret ca Angela pleaca. Am avut ocazia sa o cunosc si intr-adevar afirm cu tarie ca este o profesionista si o femeie cu un caracter de invidiat si cum rar sau poate deloc nu mai gasesti la M1. Acum sa vedem cine o va succede... Un lucru stiu sigur, nu mai vrem candidaturi ratate din start.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa oameni au nevoie de sustinerea societatii.Oameni ce santeti pentrudreptate si adevar,uniti-va si puneti umarul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa mine, care cunosc M1 din interior, Angela Sirbu e total pe linga Tv... nu se pricepe la tehnica, la organizare tehnica, distribuire... a venit sa faca Politica in direct ca sa fie BUNA cu STATUL, cum fac de altfel , toti directorii care vin in dealul Schinoasei!!! A facut ceva creativ de cind a venit??? A deschis vreun proiect nou??? A motivat financiar macar vreun om din companie, infara celora pe care si i-a adus ea ??? Nici nu se saluta cu angajatii!!! De ce ar stimao cei care erau deja acolo? Toata lumea regreta plecarea Adelei Raileanu,nu din motive politice, ci pentru ca era un om de televiziune care se pricepea de la cablu pina la trasmitatorul care era responsabil de emisia in direct! Da ce mai... M1 este politica, politica si inca o data politica

    RăspundețiȘtergere
  5. Da stim noi bine cit de "profesionista"era Adela Railean cita mizerie ne turna in fiecare seara in casele noastre,imi venea sa arunc cu ceva in TV din cauza ei si al altui "profesionist" stiti voi care fost director general...acum se pupa ambii cu comunistii si le ling mai departe fundul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca un mai nepotrivit director tv nu a avut niciodata si reducerile le-a pornit pentru ca ea nu poate conduce un colectiv mai mare de 10 oameni. Pacat ca a stat cam mult. Se putea face reforme cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Au mai ramas încă doi ghimpuraş puşi de Corina Fusu şi Mihai Ghimpu acolo, cred ca dupa ca se alege preşedintele colhozului Zalulu ...upssss... Marian Lupu pleaca si ei împreuna cu scuturata de Angela Sîrbu. Va spun cu siguranţă, in deal la TV Moldova 1 nu plînge nimeni după ei, e bucurie mare ca vor pleca ghimpuraşii cu salarii de la 20 - 40 mii lei ca Costică Marin si Dorogan cind salariu mediu in Compania Teleradio-Moldova este de 2600 lei
    Mai analizaţi putin situaţia si apoi daţi-vă vă rog cu părerea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Când au pus-o în post de director la Mumu1 am întrebat profesionişti din TV cine-i tipa. Mi-au spus scurt: CIJ. Din câte am văzut, mai departe de CIJ n-a ajuns. DE asta m-am convins când am avut ocazia să disctut 1 dată cu dumneaei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate ni stia multe lucruri, dar...nu e nici de competenta ei sa stie. Ea tre sa consolideze in jurul ei ECHIPA DE PROFESIONISTI care sa se ocupe de asta. Si, echipa nu prea este, desi munciti de zeci de ani acolo! Ii dati cu teoria, dar n-ai la ce te uita. Nici tu persoane interesante, nici tu invitati deosebiti, iar operatorii si regizorii de acolo n-au o elementara cultura generala. Cand au fost ultima data la o respecializare..? Pe Angela daca o intrebi de anumite chestii, stie pana in cel mai amanuntit detaliu. A invatat mult in putin timp si...spre deosebire de voi CHIAR A FACUT EMISIUNI ! Nenicilor, luati o pauza... Ori va opriti si va uitati la ce face lumea, ori...valeeeeeeea! Voi mai sunteti acolo pt ca nu avea ea bani sa aduca o alta echipa :) Recunoasteti, ratatilor! Ma bucur ca ramane. M-am saturat de rahat din bani publici!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cât de bine e să judeci atunci când nu eşti în stare să faci nimic.Moldova e ţara criticilor, toţi sunt experţi: politică, economie, jurnalism... încearcă şi realizează o emisiune, în condiţiile pe care le are Moldova 1 şi doar apoi expune-ţi punctl de vedere... din păcate, "democraţii" noştri au ştiut doar să vocifereze, nimic mai mult...

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai, Angela Sârbu, Dar ce-a reuşit să facă în aceşti 2 ani, nimic, doar interesele de gaşcă. Barem, un Revelion n-a reuşit să realizeze, despre ce mai vorbim atunci...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune