Ce mai face Gheorghe Juravel

Oamenii de fotbal îl porecleau ”Lozanciuc” pentru pălăria de care nu se despărțea aproape niciodată. Mulți l-au înjurat de mama focului și l-au acuzat că distruge Zimbru. Aceeași oameni îl laudă acum pentru că pe vremea lui la Zimbru jucau doar discipoli ai școlii clubului. Mulți mă întreabă ce mai face Gheorghe Juravel?

Cândva a contribuit la construcția sălii polivalente (manejul de atletism). A fost mulți ani director la agenția de turism Moldova Tur, apoi a fost adus la Zimbru de Nicolae Ciornîi. A făcut curățenie la club, scăpând de stranierii mediocri aduși de predecesorii săi. A pus accentul pe copiii de la școala clubului. Avea 8 jucători la naționalele Moldovei, majoritatea la tineret. La el au crescut Armaș, Antoniuc, Andronic - jucători pe care Zimbru i-a dat cu bani mari. Tot de la el au plecat Franțuz, Livandovschi, Manoliu - care n-au mai gustat din fotbalul adevărat. 

A făcut din Zimbru un club care aducea profit. În 2010, de exemplu, a înregistrat încasări de 1,7 milioane de euro! Recunoaște că nu s-a priceput la fotbal, dar a făcut ce a putut cu banii care i-au fost oferiți pentru club. ”Nu se putea mai mult de locul 3-4”, spune Juravel despre faptul că patronul Zimbrului nu a mai dorit să investească în jucători de afară. 

Gheorghe Juravel a încetat colaborarea cu Zimbru, dar și cu Nicolae Ciornîi la scurt timp după ce ultimul a dat clubul în arendă. În prezent Juravel nu are nicio tangență cu fotbalul. Activează într-o companie comercială particulară despre care nu vrea să spună prea multe. ”Cândva voi vorbi și atunci voi spune multe și despre cum se face fotbalul la noi”, spune Juravel.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune