Etapă aproape curată. Vezi şansele echipelor

foto: sports.md
Două superderbyuri în Divizia Naţională de fotbal ne aşteaptă în weekend. Vezi mai jos toate meciurile etapei a XIX-a şi şansele echipelor la victorie.

Dacia – FC Sheriff
30% victorie Dacia, 40% egal, 30% victorie Sheriff
Cel mai probabil scor 0-0

Meci de 1×2. Derbyul campionatului. Meciul pentru primul loc. Finala campionatului. Putem da zeci de titluri acestei partide de foc, cea mai interesantă a acestui început de an.
Dacia are mai multă presiune pe umeri pentru că în caz de înfrângere riscă să piardă contactul cu primul loc. Plus că Dacia mai are şi barajul psihologic de a nu avea nici o victorie în istoria duelurilor directe cu Sheriff în campionat. Totuşi “lupii” au şi avantaje: sunt campioni şi cu asta îi pot provoca pe tiraspoleni. Au un lot mai omogen.
Sheriff din contră nu are încă omogenitatea pe care şi-o doreşte. Din punct de vedere psihologic nu concepe să piardă pentru că asta ar echivala practic cu pierderea titlului. Totuşi Sheriff  are avantajul că îşi permite cu uşurinţă luxul unui meci egal, având un avans de 2 puncte în clasament. Mai au tiraspolenii şi jucători cu mare experienţă, care se pot concentra la maxim în partidele importante, prestând un joc cu totul diferit, mult peste media campionatului.

Milsami Ursidos – FC Olimpia
30% victorie MU, 50% egal, 20% victorie Olimpia
Cel mai probabil scor 0-0

Echipa din Orhei are un mic avantaj psihologic, având un bilanţ pozitiv în meciurile directe. Plus terenul propriu, dacă putem numi aşa Baza echipelor naţionale din Vadul lui Vodă, unde orheienii au efectuat ultimul stagiu de pregătire din iarna trecută.
Olimpia are un atu impunător: a făcut toată pregătirea de iarnă pe teren sintetic, la fel ca cel pe care se va juca sâmbătă. Plus ambiţia de a juca împotriva formaţiei cu care a avut mereu de împărţit ceva, atât pe teren, cât şi în afara lui. Mă refer la scandalurile provocate de meciurile din sezonul trecut.

FC Tiraspol – FC Costuleni
30% victorie Tiraspol, 55% egal, 15% victorie Costuleni
Cel mai probabil scor: 1-1

FC Tiraspol va trage tare acasă, contra codaşei Costuleni. “Dacă nici pe ei atunci pe cine batem?”, se întrebă probabil, logic, antrenorul Vlad Goian, care şi-a mai diminuat din autoritate de când a preluat-o pe FC Tiraspol din cauza rezultatelor modeste. Gazdele vor face “tot posibilul” să câştige, mai ales că vin după o înfrângere pe teren propriu în faţa unei alte echipe modeste.
Costuleni se va apăra cu toată echipa pentru a lua măcar un punct din “dubla tiraspoleană”. Ţinând cont de faptul că nivelul echipelor este aproximativ egal, cel mai probabil că meciul direct dintre ele se va încheia nedecis. Am văzut “pe viu” Costuleniul în meciul cu Sheriff şi mi-a plăcut foarte mult echipa.

Rapid – Zimbru
20% victorie Rapid, 60% egal, 20% victorie Zimbru
Cel mai probabil scor 1-1

Rapid s-a maturizat, a făcut câteva achiziţii importante şi poate să pună probleme oricui. Ne-am convins în etapa trecută, când a bătut FC Tiraspol în deplasare. Plus că Zimbru a fost tot timpul un adversar principial pentru Rapid.
Zimbru nu l-am văzut încă în acest an. Dar Zimbru este Zimbru. Poate oricând să facă un meci senzaţional. Echipa este în formare şi îi va fi totuşi dificil să bată în deplasare.

Nistru – FC Sfîntul Gheorghe
80% victorie Nistru, 15% egal, 5% victorie Suruceni
Cel mai probabil scor 3-1

Nistru se va impune fără probleme. Doar “o minune” îi poate împiedica pe otăceni să-şi ia cele 3 puncte.

Academia  – Iskra
35% victorie Academia, 35% egal, 30% victorie Iskra
Cel mai probabil scor 1-0

Academia este o echipă care poate câştiga oricând şi cu oricine, dar în acest sezon nu are constanţă. Asta mă face să fiu mai reţinut când îi dau procentajul la victorie, chiar dacă este favorită în partida cu oţelarii.
De partea cealaltă, Iskra, o formaţie-enigmă, mereu cu probleme de lot, dar în acelaşi timp cu rezultate bune. Până la urmă sunt în Top-5 şi încă deţin Cupa Moldovei. Aşa că, meci greu.

Comentarii

  1. Buna ideea cu sansele echipelor inaintea etapei, dar cu citeva nu sunt de acord, prea multe X vezi in etapa)
    As da mai multe shanse pt Milsami, 45-50%, valoric au o echipa mai buna, acolo cred ca vor fi si cartonase rosii, nu a uitat nimeni de scandalurile din anul trecut.
    Prea putine shanse le dai celor de la Zimbru, vad o victorie chinuita, un 1-2.
    In rest is de acord, speram la meciuri cinstite si spectaculoase)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune