Fiecare prostește cum poate. Moldova - Vestul sălbatic pentru estici

Problema echipei naționale - stadionul! 

foto: fotbal.md
Doar firma care deține drepturile asupra stadionului Zimbru este în măsură să decidă condițiile de chirie a arenei. Asta este clar ca bună ziua. Restul sunt fabule și povești de adormit copii. Accepți condițiile bine, nu - ești liber să cauți alt stadion (în cazul nostru - unul singur - Sheriff din Tiraspol). Deci, Federația nu are de ce se plânge că Avalan Imobil nu-i dă stadionul la condițiile pe care și le dorește ea. Când mergi la magazin nu te cerți cu vânzătorul că pâinea costă 3 lei, iar tu ai doar 70 de bani în buzunar. 

Numai că, stimați iubitori ai fotbalului. La magazin nu-ți pune nimeni condiții că-ți dau pâinea gratis, dar în schimb tu să cumperi 3 kg de cârnaț, 2 kg de murături și 1 de brânză. Așa te-ar costa de 10 ori mai scump. La magazin, ca și în oricare alt business, ești liber să alegi ce-ți dorești. În cazul nostru Avalan Imobil cam asta încearcă: să pună niște condiții imposibil de acceptat.

Mai mult decât atât, firma controlată de Adlan Șișhanov încearcă să amețească lumea prin tot felul de comunicate de presă ca cel de mai jos. Vezi că n-am zis ”să prostească”, deși tot acolo e. Și anume, cei de la Avalan se autoproclamă eroi și sunt gata să facă ”un sacrificiu” pentru suporterii moldoveni, dând stadionul ”gratis” pentru meciurile echipei naționale și chiar ”sunt de acord să acopere cheltuielile suplimentare”, pentru că, potrivit celor de la Avalan ”suma preconizată din vânzarea biletelor nu va acoperi toate cheltuielile de întreținere a stadionului Zimbru”!!!

Eu am o singură întrebare, la care, de fapt, voi răspunde tot eu. Cum naiba în anii precedenți 20 de mii de euro (cât Federația plătea arenda stadionului Zimbru pentru un meci al naționalei) ajungeau pentru întreținerea arenei, iar acum, când Avalan va lua banii din vânzare de bilete, minim 50 de mii de euro (dacă luăm o medie infimă de 75 de lei biletul), acești bani nu vor mai ajunge să se îngrijească stadionul. Adevărul este că în comunicat cei de la Avalan nu au specificat pe ce termen au nevoie de acești bani pentru a întreține stadionul. Iar dacă zvonurile potrivit cărora Avalan ar plăti 100 de mii de euro arenda bazei Zimbru pentru o lună sunt adevărate, atunci e clar că minim 50 de mii de euro nu-ți ajung. Cu atât mai puțin 20 de mii. Dar ce legătură are parteneriatul Șișhanov-Ciornîi cu echipa națională? Și de ce Federația de fotbal ar trebui să plătească datoriile lui Șișhanov? 

Încă o dată accentuiez: compania Avalan este în drept să pună orice condiții pentru chiria stadionului Zimbru. Doar să NU mintă public că ar face un sacrificiu prin noul parteneriat pe care îl propune Federației. Pentru că, din contra, conform noilor condiții impuse de Avalan și anume ca firma controlată de Șișhanov să încaseze banii de pe bilete, cei de la Zimbru vor câștiga cel puțin de 2 ori mai mulți bani decât o făceau în anii precedenți. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune