Moldova, pe primul loc în Europa!

Cine a spus că fotbalul moldovenesc e în regres? Rezultatele înregistrate de echipele noastre în Europa arată altceva! Suntem pe PRIMUL loc în clasamentul UEFA intercluburi din acest sezon! Avem cel mai mare coeficient dintre toate țările înscrise până acum în concurs - 1,875! Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria Moldovei independente!

Până astăzi dimineață, Moldova avea 7 victorii, 1 remiză și o înfrângere în 9 meciuri jucate. Un rezultat fabulos, care trebuiește scos și pus pe perete în loc de poster!

Paradoxal, dar rezultatele excepționale vin pe fundalul unui campionat plin de meciuri trucate. Și aici nu puteam să nu fac paralela cu Steaua anului 1986, cât de stâlcită nu s-ar părea, însă anume atunci când cel mai titrat club din România bătea toate recordurile pentru că aproape toți se dădeau la o parte în competiția internă, anume atunci Steaua a avut cele mai mari succese în Europa. Cum se explică asta? Greu de înțeles. Însă se pare că și noi trăim acum aceleași timpuri, sigur, păstrând proporțiile, pentru că e imposibil deocamdată să ajungem măcar în gupele Champions League.

În altă ordine de idei, am asistat la meciul de la Tiraspol, dintre Sheriff și Ulysses (Armenia) 1-0. O partidă care mi-a lăsat un gust amar. Sheriff a dezamăgit. Nu știu ce a fost marți seara pe Arena din Tiraspol. Lipsă de valoare sau lipsă de dorință. Însă campioana Moldovei n-a jucat nimic în compania unei echipe din Armenia mai mult decât modestă, care s-a scremut cât a putut. Cred că și Costuleni le dădea 3-0 armenilor. Sheriff însă...

Cu așa joc, e clar, Sheriff n-are șanse cu Dinamo Zagreb. Balima este nepregătit. Rouamba la fel. Iugoslavii pasează doar între ei. Campioana noastră n-are fundaș stânga și nici mijlocaș stânga. Și dacă Dedov este al nostru și îl iertăm deocamdată în așteptarea meciurilor mai bune, atunci slovenul Apatic chiar joacă în corespundere cu numele de familie, jucător de Divizia A a Moldovei. De antrenor nu mai vorbesc.

Mai visăm frumos până diseară, când Dacia, Zimbru și Milsami vor încerca să mai facă o minune. De ce nu, doar luxemburghezii de la Dudelange au reușit să elimine cea mai bogată echipă din Austria, Red Bull Salzburg, în preliminariile Champions League.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune