De ce nu joacă Bordian, unde poate să ajungă Armaș și despre situația dificilă de la Speranța

Vitalie Bordian nu joacă din cauza banilor. Cel mai bun fotbalist moldovean din 2008 a plecat de la Metalist Harkov, însă contractul său cu gruparea ucraineană încă mai este valabil. Bordian nu dorește să întrerupă contractul pentru că are un salariu uriaș la Metalist, pe care niciun alt club nu i-l oferă. De aceea internaționalul moldovean preferă să nu joace, decât să joace pe un salariu mai mic. Bordian se antrenează cu echipa Dacia Chișinău.

Igor Armaș este primul pe lista lui Dan Petrescu în vederea unui transfer la Dinamo Moscova. Armaș a fost mereu preferatul antrenorului român la Kuban Krasnodar, iar prin achiziționarea internaționalului moldovean, Petrescu ar spune un ”mulțumesc” celor care primii i-au creat condiții pentru a-și face un nume în Rusia. Aici mă refer atât la clubul Kubani, cât și la impresarii săi, Nicolae Pîrnău și Andrei Zolotco. Contractul lui Armaș la Krasnodar expiră peste 2 ani. 

Situație delicată la Speranța Crihana Veche. Deși campionatul abia a început, nou promovata în Divizia Națională se confruntă cu probleme de alcătuire a lotului. Echipa este împărțită în două. Antrenorul Igor Ursachi face antrenamente cu o jumătate de echipă la Chișinău, iar o altă jumătate se antrenează la Cahul, de 2 ori pe săptămână. Este vorba despre jucătorii din sudul Moldovei, care au contracte încă de la fondarea clubului. Și asta pentru că patronul echipei, Ion Groza insistă ca acești jucători să fi păstrați în lot chiar dacă nivelul lor de pregătire este inferior. Vă reamintesc că Speranța joacă meciurile de pe teren propriu la Centrul echipelor naționale din Vadul lui Vodă.   

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune