Dați-i trofeul lui Șișchin. Îl merită pentru o viață în fotbal

foto: fotbal.md
Pavel Ciobanu spunea în emisiunea ”Discuții la o cafea” cu Doina Popa că presa de la noi critică pe toată lumea, numai nu jucătorii. Președintele FMF se referea strict la fotbal. Sunt de acord cu el în mare parte. De multe ori uităm să criticăm actorii principali din fotbal, pasând vina în lateral, fie că e vorba de președinți de cluburi, terenuri proaste, arbitri sau pantofi. Știți, ca în bancul despre dansatorul prost pe care îl încurcă pantofii...

Și iată că am ajuns s-o trăim și pe asta. În acest an în Moldova pur și simplu nu avem din cine alege cel mai bun fotbalist. Nu avem pentru că nu a fost niciun jucător care să se remarce măcar cu ceva. Am postat un sondaj pe blog la care vă invit să participați pentru a desemna totuși fotbalistul anului 2012, deși știu că va fi foarte greu. 

Mediocritatea fotbaliștilor moldoveni a ajuns la apogeu. Dacă stau să caut un jucător moldovean pe care l-aș vedea la o echipă mare - nu există. Epureanu a intrat în anonimat la un club de duzină, Armaș a fost varză la echipa națională, Suvorov - rătăcit prin Polonia, etc. La etcetera i-am pus pe toți ceilalți de la care poate că am așteptat mai puțin. Unde sunt anii când așteptam cu sufletul la gură cum se va încheia lupta pentru supremație între Curtianu și Epureanu Sergiu, Testemițanu și Cleșcenco, Cebotari Borea și Covalciuc... 

În acest an i-aș da trofeul pentru cel mai bun jucător lui Oleg Șișchin măcar pentru faptul că n-a luat niciodată acest titlu, deși l-a meritat, pentru întreaga carieră, fiind unul dintre marii jucători ai acestei țărișoare. 

Comentarii

  1. Eu i l-as da lui Josan.Sa vii practic de pe patul de moarte si sa devii liderul atacului excampioanei e tare de tot.Plus ca aceasta excampioana e plina cu tot felul de vedete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu vre-o 2 ani in urma acest Josan era pe cale sa moara de cancer iar acum e titular la Dacia meci de meci.Si e un jucator foarte ordonat,spre deosebire de altii.

    RăspundețiȘtergere
  3. de acord cu tine Sandu..merita cred ca cel mai mult,luind prin prisma jocului sau bun dar si virsta sa.un vot pentru vecinul meu.:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune