Adevăratele valori ale Moldovei

Sergiu Istrati nu contribuie la modernizarea Moldovei pentru că el n-a fost votat de telespectatorii Publika TV în topul celor mai apreciați interpreți de muzică ușoară. Sigur, este o glumă proastă, la fel ca și preselecția sms-telefonică, una în care nu și-a găsit locul nici singurul sportiv moldovean care a fost desemnat de 3 ori consecutiv drept cel mai bun sportiv al anului în Moldova, Ghenadie Tulbea (2001, 2002, 2003). Dar la sportivi voi reveni mai târziu.

Acum vreau să vorbesc despre Sergiu Istrati. Ați ascultat și ascultați muzica lui în fiecare zi. Se dă la toate posturile de radio, prinde toate topurile mondiale. Majoritatea o ascultă cu plăcere fără ca să știe că este produsă de un moldovean (asta spune multe despre cultura unui popor). 

Pe Sergiu Istrati l-am cunoscut... nici nu știu cum l-am cunoscut. Era pe la mijlocul anilor 90... discoteca GL (Ginta Latină)... parcă ne cunoșteam de-o viață. Ulterior am fost împreună prin juriu la câteva concursuri organizate de Anișoara Berezovschi în perioada în care eram la Pro TV, perioada romantică, cum o numesc eu. A urmat discoteca City, unde în fiecare luni seara, după emisiunea La Vestiare, mergeam să beau un suc de portocale, să agăț o gagică și să mă salut cu Sergiu, care îmi făcea câte o dedicație muzicală, astfel încât să știe toată discoteca, că sunt prezent. 

Încet-încet, DJ Serj a început să mixeze, să compună... a plecat la București, iar de acolo - în lumea mare. Acum se numește Sasha Lopez. E un pseudonim. Dar e același Sergiu Istrati, moldovean, basarabean de-al nostru, care adună mii și zeci de mii în timpul unui concert prin lumea întreagă. Aseară a avut show în Chile, America de Sud. E cel mai în vogă moldovean în show-bizul mondial. Numai la noi nu e apreciat pe măsură. Nu are loc într-un clasament alături de Anișoara Puică, Corina Țepeș și Diana Rotaru. În schimb e printre primii în topurile mondiale. Iar asta contează cel mai mult.

Sergiu, mă mândresc că te cunosc și că suntem compatrioți.


Comentarii

  1. Interesant post.N-am stiut ca un moldovean de-al nostru are o oarecare contributie la piesele acestea. Cine oare-i vinovat ca nu stim despre el nimic, noi sau presa care ne poate informa?Politica, politica si iar politica asta e tot cu ce se ocupa jurnalisti nostri, imi pare bine ca tu faci exceptie din aceasta masa sura.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune