Casapu, agresat înainte de alegerile CNO. În ce condiții s-ar împăca cu Juravschi

foto: sports.md
Tudor Casapu, fost candidat la președinția Comitetului Național Olimpic, a fost bătut cu câteva zile înainte de Congresul CNO. Despre aceasta se spune într-o scrisoare adresată de Casapu la CIO. 

Contracandidatul lui Nicolae Juravschi la alegerile CNO susține că a fost lovit cu o bâtă în cap, fapt care l-a împiedicat să aibă un discurs coerent în timpul Congresului. Casapu susține că cei care i-au organizat atentatul sunt oponenții săi din alegeri și cere Comitetului Internațional Olimpic să ia măsuri.

CIO, însă a trimis scrisoarea la CNO și solicită forului de la Chișinău să-și rezolve singur problemele de uz intern. Deși subiectul s-a discutat în delung la Comitetul Executiv al CNO, membrii CE au decis ca acest caz să fie ascuns de ochii lumii, ”să nu afle presă, că iese scandal”, ar fi sugerat unul dintre membrii CE al CNO.

Între timp, deși este vizat direct, Tudor Casapu nu are nici el timp să se ocupe de acest caz, fiind ”ocupat” cu ”transferul” Cristinei Iovu în Azerbaidjan. Jurnaliștii azeri vorbesc despre unele sume care ar intra imediat în contul halterofilei noastre în cazul în care aceasta va accepta cetățenia Azerbaidjanului și respectiv să evolueze pentru această țară la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Potrivit presei azere, Cristina ar putea încasa din start un milion de dolari. În plus, Comitetul Olimpic din Azerbaidjan i-ar fi propus și lui Tudor Casapu 100 de mii de dolari în schimbul semnăturii acestuia, în calitate de președinte al Federației de haltere din Moldova, pe ”cartea verde” a sportivei. Problema este că și CNO are un cuvânt de spus în cazul acestui ”transfer”, iar relațiile dintre Casapu și Juravschi nu sunt deloc printre cele mai cordiale. 

Comentarii

  1. Arată-ne scrisoarea.
    Dă-ne link-ul/-urile din presa azeră la care te referi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am dat link la stirea cu presupusul blat din tenis. A scris cineva ceva la noi? Nu. Pentru ca sunt cu musca pe caciula. Ia mai cautati si singuri, ca eu nu vi-s dator sa va dau mura in gura.

      Ce tine de scrisoare, adresati-va la CNO

      Ștergere
  2. Tudor Casapu are timp pentru scrisoare, dar nu il suna nimeni din presa ca sa il intrebe

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune