Un nou ministru la MTS

Ministrul tineretului și sportului, Ion Cebanu pleacă de la MTS. Informația este neoficială, însă din câte se vorbește prin cercurile politice acesta ar urma să-i ia locul lui Ion Lupu la Moldsilva. Chiar dacă l-am criticat în repetate rânduri trebuie să recunosc că Ion Cebanu cel puțin a încercat să schimbe ceva în sportul moldovenesc, să-l modernizeze măcar la nivel de percepție și mentalitate. Un ministru foarte tânăr la sport a fost totuși o mișcare pozitivă. Singurul impediment a fost doar necunoașterea acestui domeniu de către ministru, dar și acesta a fost înlăturat odată cu instalarea lui Octavian Bodișteanu.

În cazul în care Ion Cebanu va pleca, cine-i va lua locul? Tot prin cercurile politice se vorbește despre o desființare a MTS. Ideea este promovată de președintele CNO, Nicolae Juravschi, care ar vrea în loc de MTS o Agenție a sportului, care să activeze în strânsă colaborare cu CNO. Prin ”colaborare strânsă” Juravschi ar dori ca cele 2 organizații să aibă același conducător. Astfel, se presupune că s-ar elimina automat conflictul dintre MTS și CNO, care persistă deja de câțiva ani. Nu este un secret că Juravschi face parte din fracțiunea parlamentară PLDM, în timp ce MTS este administrat de PL. 

Eu am totuși o altă părere și anume că n-ar trebui să confundăm una cu alta, să facem o cașă. CNO este organizație obștească, în timp ce Ministerul este de Stat și ar trebui să rămână la acest nivel. Astfel sportul va avea doar de câștigat, nu va mai cădea în umbra altor domenii, ceea ce n-ar fi corect. 

În locul lui Ion Cebanu l-aș propune pe Octavian Țîcu (foto). Fost sportiv de performanță, istoric, scriitor, profesor universitar și pur și simplu unul dintre cei mai inteligenți oameni din sportul național. Cu siguranță astfel de oameni ar aduce o contribuție esențială la dezvoltarea sportului. Nu o singură dată am admirat materialele lui Octavian Țîcu din ziarul Timpul sau discursurile lui din talk-show-urile televizate. Sunt sigur că anume de astfel de oameni are nevoie sportul nostru la conducere: citiți, inteligenți și cunoscători ai fenomenului din interior. 

Comentarii

  1. Nu-i vorba - Ticu e o candidatura f. buna! Cit despre CNO si viitorul statut al MTS, printr-un proiect legislativ a deputatului Juravschii, CNO urmeaza sa-si atribuie toate competentele MTS ce tin de sportul de performanta - competitii nationale si internationale, cantonamente, procurari de inventar, burse, gestionare edificii, etc. Cu alte cuvinte, Juravschii, prin CNO, urmeaza sa controleze "o felie" buna din banii bugetari destinati sportului. In consecinta, MTS practic nu va controla nimic si va piere ca institutie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este prea politizat acest Ticu si nu ar mai fi sport dar politica.Sportul in afara politicului

    RăspundețiȘtergere
  3. E cel mai inteligent om din sportul romanesc, alaturi de Cornel Dinu!
    Sigur ca merita, dar nu o sa vrea mos Ghimpu. Nu cumva sa fie altul mai destept decat el...

    RăspundețiȘtergere
  4. PoatePierdeMoldovaUnClubUltraIubit?2 februarie 2013 la 23:36

    De ce Dacia si-a anulat cantonamentul din Turcia? Ce se intampla la Dacia?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu poate sa fie un om care nu recunoaste statul R.Moldova cu toata stima de sportivul O.Ticu

    RăspundețiȘtergere
  6. Actualul ministru este un om intimplator in sport, nu vom avea nici odata rezultate in sport cu asa ministri. Sint ferm convins ca Octavian Ticu este cea mai potrivita persoana la aceasta functie. Ca sportiv a trecut prin toate, este doctor in stiinte,(daca nu gresesc unicul din fostii sportivi de performanta)si ca om este de o modestie rara.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper ca guvernantii sa aiba inteligenta ca să-l numeasca in functie.
    Si atunci sa vedem la ce e capabil Octavian Țîcu, a vorbi mai multi stiu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune