Criza de portari sau de idei... Criză economică e la toți

Dobrovolski și Liutîi
Nu vă voi plictisi mult. Pe scurt, ce am văzut azi în debutul etapei 23. Dobrovolski a revenit pentru a câta oară la Dacia, după ce plecase imediat după derbyul cu Sheriff din etapa trecută. La terenul de la Buiucani s-au întâlnit în dule direct 2 campioni olimpici din 88, Igor Dobrovolski și Vladimir Liutîi, ultimul în calitate de antrenor la Nistru Otaci. Liutîi n-a stat pe bancă, ci după poarta pe care intră jucătorii pe teren, cam tot acolo. Neamțul de origine ucraineană încă nu are toate actele în regulă pentru a activa legal în Moldova. Le va avea în scurt timp. Lumea vorbește că Liutîi este următorul selecționer al Moldovei. Vom vedea. A mai fost aproape o dată. Înainte să vină Balint. Seara era sigur Liutîi, a doua zi dimineața era Balint. Poate știe el ceva fotbal, dar nu inspiră încredere. Vom vedea...

Am fost impresionat de portarul otăcenilor, Leonid Groza (foto). Putea fi lejer 7-8 la 0 pentru Dacia. Nistru n-are echipă. Niște amatori. Cu excepția lui Groza, care este un portar mare. A scos tot ce s-a putut scoate. Impresionant. De Matiughin nu mai zic nimic. Pur și simplu e peste tot ce avem azi în materie de portari. Numai selecționerii noștri nu văd asta.

În același timp, naționala Moldovei are portar titular - Namașco. Portar care joacă doar la națională. La echipa de club nu mai joacă de câțiva ani. În schimb e titular la reprezentativa țării. Cum e posibil așa ceva? După cum vedeți - e posibil. Apropo, pe la ce echipă e Namașco, nu mai știu. Wikipedia scrie că e la Astrahan, în liga a doua din Rusia. Da, pe ultimul loc în clasament. Deci ăsta e nivelul. 

Comentarii

  1. da sandu, namasco a semnat anul acesta cu FC Volgar Astrakhan din liga 2 ruseasca, saptamina trecuta chiar si a debutat pentru noul sau club importiva echipei fc ural. «УРАЛ» - «ВОЛГАРЬ» 1:0 (1:0)

    Гол: Скрыльников, 15.
    «Урал»: Яшин, Тумасян, Данцев, Вьештица, Асеведо, Астафьев (Щаницин, 90), Скрыльников (Лунгу, 66), Бочков, Чухлей, Кобялко (Бирюков, 74), Герк (Ревякин, 46).
    «Волгарь»: Намашко, Зуйков, Васиев, Жиров, Локтионов, Чочиев, Терехов (Коломийченко, 67), Гриднев, Машуков (Алхазов, 68), Романенко (Пилиев, 79), Антипенко (Сафронов,78).
    Предупреждения: Чухлей, 30; Герк, 37; Яшин, 90.
    Удаления: Чухлей, 42 (вторая жёлтая карточка).
    Судьи: Антон Анопа (Благовещенск), Алексей Ширяев (Ставрополь), Алексей Лунев (Новосибирск). Инспектор матча: Владимир Енютин (Москва).

    СТАТИСТИКА

    Владение мячом: 47,1% – 52,9%.
    Удары: 14 – 13.
    Удары в створ: 8 – 3.
    Угловые: 4 – 6.
    Фолы: 15 – 18.
    Офсайды: 1 – 0.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut ieri, in timp ce scriam materialul, inclusiv golul pe care l-a incasat. Un sut de la distanta deviat, Namasco a plonjat intr-un colt, iar mingea s-a dus pe centru.

    Asta nu schimba cu nimic lucrurile. Jumatate din golurile pe care le-a incasat nationala Moldovei sunt pe seama portarului. Asta inseamna ca NU are ce cauta acolo. Iar daca antrenorii nu vad asta inseamna ca au alte interese. Asta e parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  3. da sunt deacord cu tine, poate ar trebui fi convocati portarii de la dacia, dar in meciul cu fc ural namasco a scos multe mingi grele, deja vom vedea ce va fi in meciul cu muntenegru si cu ucraina

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate era el cati va ani in urma primul, dar acum sint deacord ca trebuie sa stea pe banca de rezerve si asta in cel mai bun caz, pentru ca avem 3 portari care sunt cu siguranta peste el.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum a venit Testemitanu la putere si va schimba lucrurile, nu vor mai fi convocati jucatori care nu joaca de 2-3 ani la cluburi :D Si cred ca in ceea ce priveste Namasco deja s-a facut ce-i posibil pentru a schimba situatia, l-au convins sa accepte una dintre cele mai slabe echipe din liga a doua rusa ca sa aiba sanse de a fi titular si sa nu spuna lumea ca-i convocat un portar fara prcatica de joc :)Atunci de ce sa nu convocam porati din divizia A sau B? Cel putin n-am avea de platit biletul la avion.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune