Ce au în comun Jason Statham și Igor Dobrovolski

Actorul Jason Statham are mulți admiratori în Moldova, fiind cunoscut în special pentru seria de filme The Transporter (Перевозчик). Nu mulți cunosc însă că acesta a fost sportiv de performanță. Și nu în sporturile de contact cum s-au gândit mulți, ci la... scufundări. Statham a făcut parte timp de 10 ani din echipa națională Britanică de scufundări și a participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona - 1992 și Seoul - 1988, unde Dobrovolski a câștigat aurul olimpic cu reprezentativa de fotbal a URSS. În anul 1992 Statham a terminat pe locul al 12-lea Campionatul Mondial de Scufundări. 

A făcut contrabandă
Cea mai controversată perioadă din viața lui s-a petrecut la sfârșitul anilor 90, atunci când Statham s-a ocupat inclusiv cu contrabanda pentru a-și câștiga existența. Activa oficial în calitate de manechin și era imaginea colecției vestimentare French Connection. În paralel vindea pe piața neagră parfumuri de contrabandă și bijuterii. 

Așa l-a cunoscut în 1998 pe regizorul Guy Ritchie, care îi propune să interpreteze rolul pe care îl avea și în viață: a unui distribuitor pe piața neagră în pelicula "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" (Карты, деньги, два ствола). Statham interpretează aici un personaj care-i seamană: un vânzator ambulant care cunoaște toate dedesubturile meseriei. 

Mai departe totul a mers ca pe strune. Știți ce a urmat - o carieră ca-n filme. Apropo, în 1988, la Olimpiada de la Seoul a participat și președintele CNO Nicolae Juravschi, care a adus 2 medalii de aur la canotaj pentru URSS. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune