Atenție! Vin Haiducii !!!

În fotbalul moldovenesc avem tot felul de animale, păsări și insecte. De la lupi și zimbri la lei și cai, de la vulturi la viespe. Pentru că FC Veris nu vrea să se asocieze cu niciun alt club de fotbal din Moldova, nu vrea să fie confundat, am decis ca porecla celor care fac parte din familia Veris să fie ”HAIDUCII”. 

Am ales Haiducul, unul dintre personajele legendare naționale, ținând cont și de politica clubului de a pune accentul pe jucători moldoveni și de a crea o pepinieră pentru toate naționalele Moldovei, de la juniori la seniori.

În scurt timp vom lansa și mascota clubului - Un HAIDUC.

În DEX-ul limbii române găsim mai multe semnificații ale cuvântul Haiduc. Prima însă este cea mai potrivită și mai cunoscută de lume și anume: ”Om care, răzvrătindu-se împotriva asupririi, își părăsea casa și trăia în păduri, singur sau în cete, jefuind pe bogați și ajutând pe săraci”. La fel, pe saitul wikipedia.org se spune că ”Haiducul era numele dat acelor personaje din epoca modernă, în Balcani (mai ales în România, Bulgaria și Serbia) pe seama căruia folclorul a pus de multe ori legende. În firul invariabil al acestor legende, haiducul jefuiește pe cei bogați, mai ales pe boieri și pe turci, și ajută țăranii cu o parte din pradă (în special pentru a avea susținerea lor). Haiducii sunt personaje care au adunat în jurul lor mult romantism, fiind echivalenți ai personajelor de tip Robin Hood din Occident. De aceea, deseori faptele lor erau cântate în balade populare.” 

Așa că, toți cei care țin cu Veris sau care vor să ne numească altfel decât pe nume, nu mai căutați alte sinonime. ”Haiducii” este cuvântul, dar și imaginea, cu care ne asociem începând de duminică, de la meciul cu ”Lupii galbeni”.



Comentarii

  1. Bravo! Idee foarte buna! Veris e echipa cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ar fi rau sa-i faceti loc haiducului pe emblema clubului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Haiduci?! Respect pentru asa idee...Asta-i cee ce nu ne ajunge noua moldovenilor, si anume orgoliu! Suntem haiduci in sine marea majoritate)))) si pentru ceea ca treziti spiritul national va pun un 10+!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandule buna,de ce nu acordati o sansa lui Sergiu Dadu, cred ca ar face fata. Mersi pentru ceia ce faci si multa bafta!Pacat ca nu mai publici pe blog comnetarii vis-a-vis de Nationala si stiri despre stranierii nostrii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune