România și fotbalul

foto: gsp.ro
România a dezamăgit aseară contra Greciei? Nu. Aceasta este valoarea unei echipe concepute pe interese. România n-are valoare. Am spus încă înainte tragerea la sorți a barajelor că România n-are șanse de calificare la Mondialul din Brazilia, indiferent cu cine va pica. Goluri marcate doar cu capul după centrări la întâmplare în meciurile cu modestele Estonia și Feroe. La fel s-a întâmplat și cu Grecia. Să n-ai nicio ocazie într-un meci întreg! Contra Greciei, o echipă, la fel, modestă. Asta spune totul.

Pițurcă a mers pe mâna unor jucători expirați, ca Lobonț, Torje, Cociș sau Stancu, chiar dacă ultimul a marcat. Aproape sunt și Marica, Raț sau Goian. S-a mers pe experiență? Probabil. Numai că acești jucători au arătat deja în ultimul deceniu că au valoare modestă. România cu ei în lot n-a realizat nimic. Au fost lăsați pe bancă Maxim, Latovlevici sau Grozav - printre cele mai bune produse românești în materie de fotbal din ultimii ani. Pentru mine Pițurcă e un antrenor ratat.

Regret nespus că va trebui să urmăresc Mondialul din Brazilia fără România. Returul cu Grecia nu mai contează. Bine că măcar Ucraina este foarte aproape de Rio. Totuși un campionat mondial fără România nu va avea același farmec. Trăiesc în continuare cu amintirea World Cup - 94... Țara Galilor, 2-1, gol Hagi, după ratarea unui penalty de către galezi... S-a stins lumina. Vremuri grele, dar a doua zi eram fericit. România mergea la Mondialul american. Abituriența a fost magnifică, formată din lacrimi de bucurie și amar. Columbia, Argentina, Suedia. Cu 20 de ani în urmă România avea fotbal.

Comentarii

  1. Bravo! Frumos si obiectiv articol, Sandule!

    RăspundețiȘtergere
  2. in 2-3 ani un meci intre romania si moldova fi fi de 1x2

    RăspundețiȘtergere
  3. Romania merge la Cupa Mondiala, sa ma tineti minte...Pe cat de rau a jucat in deplasare , pe atat de bine va juca acasa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune