Brazilia 2014. Mingea

”Brazuca” este denumirea mingii oficiale cu care se va juca la Campionatul Mondial din Brazilia. Producătorii de la Adidas au declarat că "Brazuca" are culori vii și se inspiră din pasiunea și trecutul Braziliei. Mingea a fost testata timp de doi ani si jumatate, de aproximativ 600 de fotbalisti. De asemenea, echipe mari ale lumii au testat-o pe "Brazuca" - AC Milan, Bayern Munchen, Palmeiras etc. 

"Balonul este 100% brazilian, fantastic. Este foarte frumos si are caracteristicile si culorile Braziliei. Sper ca va aduce noroc nationalei Braziliei" - Cafu.

Adidas ofera baloanele de la Campionatele Mondiale de fotbal incepand din anul 1970.  


Prima minge “oficială”,”Telstar” la Cupa Mondială din 1970 în Mexic. Mingea de piele  “Telstar” a fost cusută de mână din 32 de elemente – 12 pentagoane şi 20 hexagoane – şi a devenit cea mai rotundă minge a acelor ani. Designul său a intrat pentru totdeauna în istoria fotbalului. Mingea albă, decorată cu pentagoane negre – Telstar (Star de Televiziune, ” Star of television”, “Star TV”) este mult mai bine vizibilă pe ecranele alb-negru ale televizoarelor. Această mingea a devenit prototipul pentru generaţiile viitoare de mingi.

Vezi AICI toate mingile cu care s-a jucat la Campionatele Mondiale de fotbal.   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune