Luptele confirmă investiția

Orice s-ar spune, dar s-au spus multe în ultmii ani de când fostul luptător Octavian Bodișteanu activează la MTS, rezultatele vorbesc în primul rând. Iar rezultatele luptătorilor moldoveni la ultimul campionat european spun că aceasta a fost cea mai reușită participare a sportivilor noștri la capitolul medalii obținute (4) de la independență. 

Da, luptele au avut o finanțare preferențială de la Minister. Posibil și pentru că fratele ministrului, Ruslan Bodișteanu este unul dintre antrenorii lotului național de lupte. Însă principalul criteriu a fost valoarea sportului respectiv, care a adus mereu rezultate remarcabile. Cât fac cele 2 titluri de campion european câștigate de Ghenadie Tulbea.

Da, Ministerul și în special ministru Bodișteanu a riscat finanțând masiv luptele, pentru că în cazul unui eșec toate oalele s-ar fi spart în capul lui, nu în cele ale sportivilor. Și vreau să vă spun că riscul a fost imens, țind cont de schimbarea de generație mai ales în staful tehnic. 

Acum vor apărea mulți eroi care se vor bate cu pumnul în piept că și ei au riscat. De fapt a riscat doar ministrul. Dar el a știut de ce riscă. Cunoaște din prima sursă valoarea școlii de lupte moldovenești și cu atât mai mult îl cunoaște pe fratele său, dar și pe Anatol Guidea, un alt fost mare campion, renegat pe timpuri de conducerea sportului moldovenesc și care a făcut performanță în străinătate. Toate acestea sub bagheta eternului antrenor Nicolae Oriol.  

Rezultatele obținute de moldoveni la CE de lupte le găsiți AICI.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune