Cum să facem Divizia Națională mai interesantă

foto: zimbru.md
Câteva idei. Nu că m-aș da mare expert sau că aș fi mai deștept ca alții. Dar de ce să nu încercăm să schimbăm formatul campionatului intern, de vreme ce interesul pentru acesta oricum este infim?

În ultimii ani finala Cupei Moldovei umple stadionul Zimbru. Chiar și atunci când a jucat o echipă din liga a doua. Chiar dacă Cupa Moldovei, teoretic, dar și practic, este considerată o competiție inferioară campionatului. Paradoxal, finala adună un stadion plin, ceea ce nu se întâmplă nici la un meci de campionat, indiferent de importanța lui.

De ce atunci să nu schimbăm formatul campionatului? Să jucăm 2 tururi, iar în loc de al treilea să se facă un turneu play-off. Primele 8 clasate să joace sferturile, semifinalele și marea finală în care să se adjudece titlul. Cu arbitri străini, cum se practică în Cupă. Vă imaginați atunci ce interes va fi pentru Divizia Națională?

Comentarii

  1. Eu cred ca play-off-ul ar rezolva putin, poate s-ar aduna la 2-3 meciuri mai importante publicul dar in rest daca consideram alte meciuri din cupa, semifinale si sferturi de exemplu, s-au prezentat poate chiar mai putini spectatori ca in campionat. La parerea mea motivul principal pentru care finala anul acesta an umplut stadionul este speranta. Speranta ca noi intr-un meci ii putem bate si dupa asta nu mai au unde scapa, cupa ramine la noi. Daca jucau doua echipe de pe malul drept nu cred ca avea asa succes. Iar in campionat la aceleasi meci Zimbru-Sheriff stadionul nu se umple pentru ca chiar de-i bate Zimbru tot ei cistiga campionatul. Asa ca cel putin pe stadionul Zimbru pentru atrage la fiecare meci de campionat macar 6-7 mii de spectatori e destul un lucru - speranta. Speranta ca ar putea aduce din nou campionatul din Tiraspol la Chisinau.

    RăspundețiȘtergere
  2. PERFECTA DREPTATE, DOAR CA PRIMELE OPT SANDU SA JOACE ALTE DOUA TURURI ADICA 14 RUNDE - 7 MECIURI ACASA + 7 MECIURI IN DEPLASARE / IN LOC DE 11 FARA SENS CUM SE JOACA ACUM / VOR FI CU 3 MECIURI IN PLUS, DAR VA FI SPECTACOL TOTAL

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune