Turi. Exemplu pentru moldoveni

S-a dus în Elveția ca să-i ”țină de urât” lui Alexeev, dar a ajuns un fotbalist emblematic pentru un club cu tradiții, FC Aarau, de 3 ori campion în țara cantoanelor. În vara care vine va merge în Italia, la Verona, devenind astfel primul fotbalist moldovean de după independență care va juca în Serie A. 

Cu vreo 4 ani în urmă, la o bere cu selecționerul de tineret de atunci Sergiu Chirilov, acesta îmi spunea că Artur Ioniță este jucătorul fără de care el nu concepe echipa Națională de tineret. ”E inteligent, tehnic și foarte muncitor. Va ajunge departe”, spunea Chirilov. Pe atunci Ioniță era doar rezervă în Elveția, dar căpitan la tricolorii mici.

Astăzi Artur Ioniță este cel mai important jucător al echipei Aarau, titular la Naționala Moldovei și poate cel mai bun fotbalist moldovean al momentului. Dovadă sunt și aceste poze în care suporterii elvețieni i-au dedicat un banner în limba română, cu drapelul Moldovei alături de emblema clubului Aarau. 

Artur Ioniță are doar 23 de ani. Este discipol al școlii de fotbal Zimbru, iar până să ajungă în Elveția, în anul 2009, a mai jucat la Iskra Râbnița. În acest sezon a jucat 35 de meciuri pentru Aarau și a marcat 6 goluri, rezultat excelent pentru un mijlocaș. Tot în aces sezon Ioniță a reușit să înscrie primele 2 goluri la Naționala Moldovei.  



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune