Demult n-am fost MÂNDRU DE ZIMBRU

Zimbru - CSKA Sofia 0-0 (1-1 în tur)

Scandări ”Moldova! Moldova!”. Valuri în tribune. 10 mii de oameni scandează la unison ”Zimbru”, urmat de aplauzele în ritm de tobă: tu-tu-tu, Zim-bru, tu-tu-tu!

Da, numai tu, Zimbru-le poți face ca un stadion întreg să scandeze numele țării. De fapt, dintre toate cluburile moldovenești numai tu și poți aduna un stadion plin. Ce înseamnă să ai istorie, să ai tradiții și să ai rezultate.

Veți spune că acestea nu sunt rezultate, 2 etape preliminare... Sigur, rezultate la nivelul fotbalului moldovenesc. Și comparativ cu alte bordeie, care au zburat din primul tur...

Dar cel mai important - continuitate. Cupa Moldovei, Supercupa.... Urmează turul 3 al Ligii Europa, penultimul înainte de faza grupelor. Și un adversar dificil, dar de bătut - Grodig (Austria). Primul meci - în deplasare pe 31 iulie, iar returul, la Chişinău, pe 7 august.

P.S. Prin min.80 al meciului cu CSKA pe teren a intrat un spectator cu drapelul ucrainei. Acesta a profitat de faptul că jocul era întrerupt din cauza unei accidentări, a ajuns până la mijlocul terenului spre deliciul publicului și a revenit în tribune. Acolo s-au năpustit asupra lui vreo 10 polițiști, care i-au sucit mâionele și l-au scos pe sus din arenă. Lăsați, domnilor polițiști, omul să trăiască, că nu a omorât pe nimeni. Adevărații infractori nu vin la fotbal.  

P.P.S. Mesajul postat pe facebook de viceministrul tineretului și sportului, Dragoș Hîncu: ”Felicit din suflet o mare ECHIPA!!!!!!! Echipa Zimbru!!!!!!!!!!!! Bravo băieți, sunteți mindria țării!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune