Azi jucăm cu Rusia

Rusia - Moldova
Azi, de la ora 19.00, la Moldova 1

foto: fmf.md
Mai pe scurt... Curtianu a declarat presei rusești că este adeptul sistemului 5-3-2, practicat de majoritatea echipelor la ultimul campionat mondial. Sper că selecționerul a învățat ceva din meciul cu Austria și anume faptul că atunci când folosești acest sistem de joc trebuie să ai 2 jucători laterali ofensivi, care ară benzile înainte și înapoi. Cu Austriecii noi am jucat practic cu 5 fundași în linie, ceea ce ne-a fost fatal.

Dacă aș fi fost selecționer, astăzi, contra Rusiei, aș fi făcut ulrmătoarele modificări, reieșind din lotul pe care l-a compus Curtianu și sistemul lui preferat.

În benzi i-aș introduce pe Dedov în dreapta și Antoniuc pe stânga în locul lui Jardan, respectiv Erhan. În centru apărării i-aș lăsa pe bancă pe Armaș și Golovatenco. În locul lor aș juca cu Burghiu și Posmac. La mijloc n-aș face modificări. Iar în atac i-aș băga pe Sidorenco și Picușciac, cu condiția ca ambii să joace vârfuri, de la centrul terenului în sus, să terorizeze apărătorii ruși, să-i țină sub presiune chiar și atunci când Rusia va ataca. Astfel nu vom mai aduce toată echipa adversă la 30 de metri de poarta noastră, dar am ține-o cu cel puțin 3-4 fundași în propria lor jumătate de teren. Asta e formula mea, o părere pur subiectivă, pe care nu o impun la nimeni. 

Presupun, însă, că ”armeanul” nu va face mari modificări față de meciul cu Austria și ne vom apăra din nou pe semicerc ca la handbal. Dacă tactica din meciul cu Austria nu va fi modificată, diseară suntem victime sigure în partida cu Rusia.

Forza Moldova!!! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune