Gațcan și semnăturile

Inițiativa de adunare a semnăturilor i-a speriat pe guvernanți! Guvernul s-a adunat astăzi pentru a discuta problema Stadionului Republican. Nu renunțăm la idee!

Aseară, alături de câțiva prieteni am încercat să prindem 2 iepuri de-odată: să adunăm semnături pentru susținerea construcției Stadionului Național și să urmărim pe viu meciul Moldova - Muntenegru.

Încerc să fiu cât mai laconic. 

Lumea își dorește o arenă națională. Asta ne-au confirmat-o cele câteva mii de suporteri veniți aseară la stadionul Zimbru să vadă meciul. În proporție de 99,9% oamenii care au fost abordați au acceptat cu plăcere să semneze petiția și chiar ne-au încurajat și lăudat pentru inițiativă. A fost plăcut.

Partea care ar trebui să ne pună pe gânduri este că majoritatea celor abordați își fac griji ca nu cumva banii din urma vânzării Stadionului Republican să fie furați. Lumea nu mai are încredere în guvernanți. De asta e foartre important ca punctul 4 din Petiția înaintată de Lilian Carp și susținută de noi să fie realizat. Și anume, din grupul de lucru trebuie să facă parte reprezentanți ai societății civile și ai presei independente. Primii ar reacționa imediat în cazul unor nereguli, iar jurnaliștii ar da asta publicității. 

Am adunat câteva mii de semnături, dar mult mai important este că acțiunea noastră a mișcat guvernul din loc. Strețel i-a adunat azi pe toți pentru a discuta problema Stadionului Republican. Nu știu ce s-a discutat, dar cu siguranță vor să ne-o ia înainte. 

foto: sports.md
Declar public că nu vom renunța la cele 5 puncte din demers pentru care ați semnat. Vom merge până la capăt cu Stadionul și vom insista ca toate mișcările ce țin de Stadion să fie făcute transparent și într-un timp cât mai scurt. 

Și la final, ”o” frază despre meci. De fapt, nu despre meci, ci despre un fotbalist. Am văzut aseară în teren un singur fotbalist: Alexandru Gațcan. Unul singur care a jucat fotbal. În 2 echipe chioare - doar un fotbalist despre care credeam că el a fost pe la Manchester City, Fiorentina sau Inter. Dar el n-a avut șansa de a se naște în Europa. Pentru că ar fi jucat sigur la un club mare. Bravo, Alex Gațcan. Iar celorlalți băieți le urez să ia exemplu de dăruire și atitudine. Și cu un nou antrenor poate, poate...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune