Vlad Goian, la Nisporeni

Sâmbătă, 30 septembrie, Speranța va juca la Bălți un meci extrem de important în economia clasamentului. Partida este programată pentru ora 16.00. În tur, la Hîncești, Zarea s-a impus cu 4-2, iar pe banca tehnică a bălțenilor s-a aflat atunci Vlad Goian.


Ce tangență mai are Goian cu cele 2 echipe? E destul de interesantă intersecția lui ca jucător.

Așadar, Vlad Goian a debutat ca jucător în anul 1992, la Olimpia Bălți. Atunci avea vârsta de 22 de ani. Era prima ediție a campionatului Moldovei la fotbal, iar Olimpia Bălți s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe.

În sezonul următor, 1992/93, ediția a doua a campionatului Moldovei, Goian se transferă de la Bălți la Speranța Nisporeni, unde evoluiază timp de un an. Cu Goian în lot, Speranța s-a clasat pe locul 9 în Divizia Națională – același pe care a încheiat campionatul și fosta echipă a lui Goian, cu un an mai devreme. Iată așa o coincidență.

Și încă o curiozitate. Vlad Goian se află pe locul 2 în topul jucătorilor trecuți pe la Speranța Nisporeni, cu cele mai multe meciuri în Divizia Națională. Goian a adunat în total 232 de partide ca jucător în elita fotbalului moldovenesc. Mai multe meciuri decât el are doar Serghei Pogreban, 265. Pogreban, fost și pe la echipa Națională, a jucat la Nisporeni în sezonul 1997/98.
Cele mai multe meciuri în istoria Diviziei Naționale le are regretatul Serghei Stroenco - 445.

În calitate de antrenor al echipei din Bălți, Vlag Goian are un bilanț pozitiv cu Speranța: 2 victorii, un egal și o înfrângere (0-2, 1-0, 0-0 în sezonul 2016/17 și 4-2 în sezonul 2017) . Golaveraj 5-4. Goian a mai jucat, ca antrenor al Academiei Chișinău, un meci împotriva Speranței, pe 15 mai 2016: Speranța – Academia 0-0.

Iată așa un crâmpei din bogata istorie a clubului Speranța Nisporeni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune