Noua Arenă din Nisporeni. Am fost acolo. Vezi poze

Am fost azi la Nisporeni, unde au demarat lucrările la construcția sau mai bine zis, la reconstrucția stadionului din localitate.

Din istorie: actualul Stadion din Nisporeni s-a construit timp de 3 ani și a fost dat în exploatare în anul 1979, însă a fost deschis oficial un an mai târziu, în 1980, odată cu deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Moscova. 

Câteva precizări, pentru că în presă apar informații contradictorii:

1. Stadionul va avea o capacitate de 6 (șase) mii de locuri (a 3-a categorie UEFA).
2. Stadionul va fi reconstruit. Adică actuala tribună va rămâne și va fi reparată. În plus se va construi încă o tribună acoperită, vizavi de actuala tribună centrală. Fosta lojă VIP va fi demolată (deja a fost demolată astăzi), iar în locul ei se va construi un bloc întreg, cu birouri, vestiare, sală de forță, hotel și desigur lojă VIP. 
3. Stadionul va avea piste de alergări.
4. Guvernul a alocat deja 7 milioane de lei pentru demararea lucrărilor. În total, costul lucrărilor sunt estimate la 80 de milioane de lei sau circa 4 milioane de euro.
5. Stadionul va avea gazon natural.



Conform contractului agentul economic este obligat să dea în exploatare Arena în noiembrie 2020. Însă autoritățile noastre susțin că lucrările se vor finisa mult mai devreme, în toamna anului 2019 și vor dura doar 2 ani. 

În cazul în care totul va decurge conform proiectului, Arena din Nisporeni va putea găzdui meciuri internaționale, iclusiv cupe europene sau partide cu participarea naționalelor Moldovei. 


P.S. Ceremonia de demarare a lucrărilor a fost, de fapt, o rugăciune spusă de 4 preoți, tradiție locală, din ce am înțeles. Iar la ”sjujbă” au asistat copii din cele 4 grupe de fotbal de la școala sportivă din Nisporeni, cât și foști sportivi de performanță, de exemplu halterofilul Igor Bour. 

Tot la ceremonia de astăzi a fost prezent și secretarul general al PD, Constantin Botnari, a doua persoană în Stat (neoficial), dar și ministrul Vasile Bâtcă - ceea ce deja, părerea mea, e serios. De asta sunt aproape sigur că proiectul va fi dus la bun sfârșit în cel mai scurt timp, iar Nisporeniul va avea un stadion modern, conform standartelor europene.


  
Mai multe poze găsiți pe pagina de facebook a clubului de fotbal Speranța Nisporeni: https://www.facebook.com/fcsperanta/

Comentarii

  1. :D era parca un plan cu un stadion de 10 mii + un proect care spunea ca va semana cu stadionul zimbru :D minciuni da? :D Partidul Democrat are bani sa faca un stadion ca National Arena din Romania dar Plaha nu are de gind sa bage bani in vint ))

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand nu baga bani plaha, dar baga statul, adica eu, tu si ceilalti oameni. In al doilea rand pentru ce sa faci un stadion de 10 mii? Trebuie sa fii debil sa faci stadion de 10 mii, care nu va fi plin niciodata. Si de ce taman ca zimbru? De ce nu ca Speranta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandu, mai scoate limba din Cu..ul PD-ului si nu mai ridica în slăvi toate leprele de la conducere..P.S. Mergi mai bine la o grădiniță din oraș si vezi cum stau lucrurile, si fa un articol veritabil.

      Ștergere
    2. Wai Boule Sandu Grecu este jurnalist sportiv, respectiv meseria lui este sa scrie despre sport, de ce ar trebui el sa-ti faca tie articol despre gradinita? asta-i meseria lui? Sunt alti oameni care trebuie s-o faca, daca ai frustrari legate de situatia din gradinite scrie pe pagina celui care este responsabil, dar nu pe o pagina dedicata sportului

      Ștergere
    3. Bou iesti tu după cum vorbești...si in al doilea rând domnul Sandu Grecu este un pupist în cur al PD-ului, si nu face altceva decât sa ridice în slăvi "partidul" si conducătorii să-i, si pe altă parte sa denigreze pe ceilalți care nu sunt susținătorii "partidului", si in al treilea rând posibil ca am confundat jurnalismul sportiv, cu restul...

      Ștergere
  3. Cemp Md ai cazut de pe luna? pentru ce in Nisporeni stadion de 10 mii de locuri? oraselul toata populatia nu strange 10 mii, Stadionul Zimbru cu 10mii de locuri se umple maxim de doua ori pe ani, dar tu vorbesti de National Arena in Moldova, pe ce lume traesti?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa avem fotbal, ne trebuie mai multe scoli de fotbal, antrenori in fiecare sat... Stadioane am putea sa construim 100 doar ca de la asta nu se va ridica nivelul fotbalului

    RăspundețiȘtergere
  5. La bunica mea in Sat doi ani in urma primarul o promis ca o sa constriasca un stadion de 50.000 la fel ca Santiago Bernabeu, rusineeeeeeeeeeee are bani si nu vre sa faca in sat macar un stadion normal.... huooooooooooo

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune