Spiridon, demisia! Luxemburg - Moldova 4-0. PENIBIL

Moldova a suferit azi cea mai rușinoasă înfrângere din istorie. Să te bată cu 4-0 o echipă formată pe jumătate din jucători semi-amatori este strigător la cer! 

Majoritatea celor care au participat la această umilință ar trebui să se lase de fotbal și să-și găsească altă meserie, pentru că e clar că valoarea lor de fotbalist este una jalnică. Iar antrenorul Spiridon ar trebui să revină la funcția de secund și translator, pentru că principal nu îi este dat să fie. N-are de unde... 

Ne-a bătut și Luxemburg prima dată în istorie. Au șters pe jos cu noi, 4-0... Este cea mai categorică victorie obținută de Luxemburg pe teren propriu din istorie!… Unde am ajuns, Spiridoane?

Mai bine stăteam acasă, nu cheltuiam bani și pierdeam la masa verde cu 0-3…

Spiridon este un fricos, se citea pe fața lui încă din startul partidei. N-a schimbat nimic la Națională comparativ cu precedenții 5-6 selecționeri. Aceeași tactică, același sistem fricos de joc, cu un semi-atacant, aceeași jucători, cu mici excepții.

Și contra Luxemburgului Spiridon a început meciul fără atacanți pe teren. L-a băgat pe primul abia în minutul 63, când pierdeam deja cu 0-2. Gânsari nu e vârf autentic și nu poate juca pe acest post. Asta e clar de câțiva ani. Numai selecționerii noștri nu văd asta. Nu știu de ce, dar ultimii selecționeri cred că noi suntem Barcelona și putem juca fără vârf împins. Ei bine, noi nici măcar Luxemburg nu mai suntem. 0-4. ZERO LA PATRU.

Reabciuc se vede că joaca alt fotbal, diferit. Altă școală. E ofensiv, totul pe atac, încrezător și serios. E viitorul nostru. Dar ca el nu mai sunt, pentru că nu are cine-i aduce. Și pe acesta am fost la un pas să-l pierdem. Întrebați-l pe Slava Rusnac de ce...

Epureanu și Gațcan la nivel, ca de obicei. În rest - varză!

Gânsari foarte lent, oprea toate atacurile rapide ale echipei noastre din startul partidei. Spiridon, marele specialist, a jucat nu doar cu vârf lent, dar și rolul de al doilea atacant i-a revenit unui mijlocaș, Cociuc, care este și mai lent decât Gânsari!

Nu știu de ce, dar Spiridon a considerat că acest Cociuc trebuie să execute toate fazele fixe ale echipei noastre. 6 cornere în prima repriză toate parașurate în careu, fără a crea gram de pericol, pradă ușoară pentru portarul gazdelor sau pentru fundașii adverși. Pentru comparație, gazdele au avut un singur corner, dar bătut ca la carte, din care a ieșit și primul gol cu largul concurs al adormitului Posmac.

Ok, să zicem că ai greșit, Spiridoane. Dar nu faci nicio schimbare la pauză: Tot pe Cociuc îl lași să strice toate fazele fixe?

Spiridon, de câte ori ai fost în Azerbaidjan să-l vezi la treabă pe Cociuc? Dar pe Dedov? Stop. A jucat și Dedov azi, că nu l-am văzut?…

Ion Dragan de la Speranța joacă pe postul lui Cociuc. Este mult mai rapid, are șut mai bun, centrări mai bune. Gândește mai rapid și fără aere de vedetă. După mine Dragan e 3 clase peste Cociuc. Dar selecționerul n-are ochi pentru alți jucători. Aceleași fețe de fiecare dată. Și același rezultat prost. De această dată, însă, s-a depășit orice limită. ZERO LA PATRU! Cu Luxemburg!

Tu pierzi Spiridon și nu faci nicio schimbare la pauză, nu bagi nici un atacant, deși ai 2 pe bancă… În schimb țipi că se aude de la Chișinău. Ce țipi așa, Spiridoane, parcă te apucă belka. Serios. Îți auzeam zbieratul isteric peste vocea comentatorului. Penibil!

Ca o paranteză, azi am văzut Belarus - San Marino 5-0. La cum joacă belarușii vor mătura pe joc cu noi. Au cel puțin 2 viteze în plus. Au jucători, au echipă. 

În fine, e târziu și sunt prea multe de spus pentru a încăpea toate într-o singură postare. Mai jos voi pune notă fiecărui jucător care a fost azi pe teren în istorica rușine a fotbalului moldovenesc, 0-4 cu Luxemburg:

Coșelev - 3, Reabciuk - 5, Epureanu - 6, Posmac - 3, Graur - 5, Carp - 4, Gațcan - 6, Dedov - 3, Antoniuc - 4, Cociuc - 2, Gânsari - 3. 
Rezerve intrate după minutul 63: Nicolăescu - 4, Plătică - 4, Cojocari - 4.

Marți, Moldova joacă la Chișinău cu Belarus. Într-o țară cu oameni civilizați acest meci ar trebui să înceapă cu un alt selecționer și cu o formulă nouă de joc, cu echipa schimbată în proporție de cel puțin 50%. Nu știu de ce, dar sunt absolut convins că la noi nu se va schimba nimic. Pentru că la noi fiecare își face interesul îngust acolo unde are intrare. Iar fotbalul nu este o excepție într-o țară în care corupția, minciuna și hoția e la ordinea zilei. 

Hai, noroc!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune