Final de epocă: Cebanu a plecat

Pavel Cebanu și-a dat astăzi demisia de la Federație. 22 de ani acesta a fost președinte al FMF. Astăzi, pe saitul oficial al Federației, cel de care se leagă o epocă a fotbalului moldovenesc, și-a publicat scrisoarea de rămas bun.

Pavel Cebanu a fost ales prima dată președinte al FMF în secolul trecut, pe 1 februarie 1997. Atunci au avut loc alegeri anticipate, după ce ultimul președinte ales, Petru Comendant și-a dat demisia. În luptă cu Eugen Știrbu și Anatol Țurcanu (socrul lui Radu Rebeja), Cebanu s-a impus clar, adunând mai multe voturi decât cei 2 contracandidați împreună. (Citește mai jos fragmentul din ziarul Sport Kurier).

De atunci nimeni n-a mai reușit să-l dea jos pe ”Regele fotbalului nostru”, cum era supranumit prin culise. Deși mulți au râvnit la acest fotoliu, Cebanu pur și simplu și-a devastat adversarii electorali la fiecare Congres FMF, câștigând detașat toate alegerile. 

Și când se părea că nimeni și nimic nu-l mai clintește din strada Tricolorului, Cebanu și-a anunțat demisia, șocând lumea fotbalului. Astăzi m-au contactat zeci de oameni, care m-au întrebat ce se întâmplă? Nu am știut ce să le răspund. Probabil că toți avem nevoie de odihnă. Citiți explicația lui Pavel Cebanu AICI.

Din câte se cunoaște deja, deși neoficial, Cebanu l-ar fi recomandat Comitetului Executiv ca succesor al său pe actualul director FMF, Leonid Oleinicenco. 

Alegerile anticipate FMF au fost programate deja peste o lună, pe 22 mai curent. Peste un an și jumătate urmează să aibă loc Congresul ordinar, unde va fi din nou ales președintele FMF, de această dată pentru o perioadă de 4 ani.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune