O calificare istorică

Probabil că v-ați așteptat ca această postare să fie despre miracolul de aseară, în interpretarea inegalabililor de la Liverpool. Da, după 4-0 cu Barcelona cormoranii au meritat nu doar o postare, ci o carte întreagă. De aseară până azi au curs râuri de complimente și elogii la adresa britanicilor. Da, Liverpool a fost magnific, ireal, fabulos! Am adormit cu greu aseară. Dar azi e o nouă zi.


Iar titlul postării, la fel ca și conținutul programat inițial, se atribuie echipei Sfântul Gheorghe Suruceni, cre s-a calificat în premieră în finala Cupei Moldovei Orange.

”Sfinții” au învins și în retur cu 3-1 echipa Zimbru, după 1-0 în tur și vor juca finala Cupei împotriva celor de la Șerif. Este o calificare istorică pentru o echipă modestă ”de la țară”, care traversează cea mai bună perioadă din istoria sa. Suruceni e pe locul 2 în campionat, după Șerif, și e logic, ca primele 2 clasate să se bată pentru cel de-al doilea trofeu național, ca importanță. 

Azi m-a sunat un prieten și m-a întrebat dacă e bine să parieze pe victoria Zimbrului în returul de azi cu Sfântul Gheorghe, coeficientul 9. I-am zis că mai bine să-mi dea mie banii, decât să-i arunce în vânt. Zimbru a ajuns o echipă, care nu are nicio șansă contra formației din Suruceni. Cu o politică neclară, fără conducere, fără jucători, fără bani și fără suporteri. A fost prima dată când am văzut un meci al Zimbrului fără galerie. Trist. Diletanții au distrus clubul fanion al țării.

Iar Sfântul Gheorghe, pas cu pas, a ajuns în 3 sezoane de la revenirea în DN unul dintre cele mai solide cluburi. Felicitări oamenilor de acolo, care fac o treabă bună. Le doresc să ia Cupa și să joace la vară în Europa. Ar fi încă o premieră pentru Suruceni - cel mai pitoresc peisaj al fotbalului moldovenesc. 

foto: Ivan Goncearuc

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune