Între 2 meciuri: cel al Naționalei și cel al Țării

Mulți vor zice ”ce se mai bagă și ăsta cu fotbalul lui”? Țara arde, iar baba se piaptănă... 

Am urmărit azi cu atenție tot ce s-a întâmplat. N-am mai fost atât de atent la evenimente încă din 2009, adică de 10 ani. Iar până atunci din 1989, adică de vreo 30 de ani. Cu excepția campionatelor mondiale...

Am stat împreună cu tata, care a șters butoanele de pe telecomandă toată ziua, de la un canal la altul. De la Natașa la popa-pedofilu, de la Cozer la trollii plătiți din miliardul furat. A fost o zi plină. De speranțe în primul rând. Pentru că de vreo 30 de ani tot sperăm. La o viață mai bună. La o țară fără bandiți... 

Iar seara - fotbal. Exact în momentul în care Plaha a apărut pe post de jertfă, de patriot al neamului și de salvator. Am ratat și golul lui Armaș din cauza lui. Cam cum am ratat tot din cauza lui. Și nu doar eu, dar toată țara. 

Astăzi mi-am petrecut sora peste hotare. A plecat cu toată familia. A lăsat totul și a plecat pentru că nu mai încăpea aici de mizerii analfabete. Era ultima din cele 3 surori care mai locuia în Moldova. Acum toate 3 sunt plecate. Două dintre ele în perioada de când Moldova a început să crească. Datorită regimului instaurat de tine, plaha.

Dar să revin la fotbal. La pseudofotbal. Să nu ai un jucător capabil să dribleze amatorii din Andorra, să pasezi tot meciul înapoi, chiar și până la eliminarea stupidă a lui Ioniță. Apropo de eliminare. Ca să iei roșu cu Andorra trebuie să fii rău intenționat (supărat pe antrenor, supărat pe viață și pe creții din cap) sau să fii prizonier la pariuri? Altfel nu-mi explic: cum?

Cei mai buni de pe teren au fost tocmai cei 2 pe care Spirea i-a convocat ”de nevoie”: Ștefan și Armaș. Adică jucători pe care selecționerul îi consideră de mâna a doua. Deci povestea cu ”n-avem alți fotbaliști” nu merge. Pentru că avem. E nevoie doar să scăpăm de cumătrie.   

Cam atât despre un meci fără istoric. Ne concentrăm în continuare pe meciul Țării. Pentru că urmează provocări, bandiți ieșiți în stradă cu hurta. De-ar fi cineva să-i ia pe toți grămadă și să-i bage acolo unde le este locul: la pușcărie. Împreună cu șefii lor și cu toți hoții care nu se dau duși. 


Moldova - Andorra 1-0
Marcatori:
Armaș (8)


Moldova: 23 Alexei Koşelev, 2 Oleg Reabciuk, 4 Igor Armaş, 5 Ștefan Efros, 7 Artur Ioniţa, 8 Cătălin Carp, 11 Radu Gînsari, 15 Ion Jardan, 16 Alexandru Antoniuc (10 Eugeniu Cociuc, 64), 18 Alexandru Suvorov (9 Eugeniu Cebotaru, 50), 19 Vitalie Damaşcan (17 Alexandru Boiciuc, 80)
Rezerve:  1 Stanislav Namaşco, 12 Dumitru Celeadnic, 3 Artiom Rozgoniuc, 6 Gheorghe Anton, 20 Eugeniu Oancea, 21 Iaser Țurcan, 22 Dinu Graur
Antrenor: Alexandru Spiridon


Andorra: 1 Josep Gomes, 3 Marc Vales, 4 Marc Rebés (11 Sergi Moreno, 69), 6 Ildefons Lima, 7 Ludovic Clemente, 8 Marcio Vieira, 14 Jordi Aláez (9 Aaron Sánchez, 82), 15 Moisés San Nicolás, 17 Joan Cervós, 18 Chus Rubio (16 Alex Martínez, 72), 20 Max Llovera
Rezerve: 13 Ferran Pol, 5 Emili Garcia, 10 Juli Sánchez, 21 Marc Garcia, 22  Victor Rodríguez, 23 Jordi Rubio
Antrenor: Koldo Alvarez


Arbitru: Bojan Pandžić (Suedia) 
Cartonaș galben: Ioniță (38, 46)
Cartonaș roșu: Ioniță (46)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune