Dezbinații din fotbal

Fotbalul este cel mai divizat sport moldovenesc. Dacă am număra toate bisericuțele din fotbalul nostru am aduna câteva sute, sunt sigur. Și fiecare dintre aceste bisericuțe au câte un lider neformal. Iar fiecare dintre acești lideri se gândește că anume el ar trebui să fie președinte al FMF. 

Printre acești lideri sunt și foști fotbaliști cu 8 clase terminate prin corespondență. Alții, cu document de facultate, dar care n-au pășit niciodată pragul Universității pe care au absolvit-o. Scriu asta pentru că la noi majoritatea confundă meseria de fotbalist cu cea de manager. 

Nu este neapărat să fi fost un fotbalist bun, ca să ajungi conducător bun. Și invers. 
Nu ești neapărat conducător bun, dacă ai fost fotbalist bun.

Dar asta așa, pentru că astăzi am avut o discuție cu cineva, în urma căreea am și ajuns la concluzia că fotbalul nostru este foarte dezbinat. 

Uitați-vă câți oameni de fotbal de la noi citesc sau se informează despre evenimentele din fotbalul intern. Uitați-vă câți oameni de la noi urmăresc presa sportivă, așa cum este ea, presa noastră, slabă, la fel ca nivelul fotbalului. Uitați-vă câți oameni din fotbal pun like la postările tematice de pe facebook. Pentru că nu sunt atât de multe postări despre fotbal. Sunt puține și trebuiesc încurajate. Altfel fotbalul riscă să devină o tematică neinteresantă, implicit să ajungă în anonimat complet.

Dar nu. La noi fiecare e cu bisericuța lui. Cu interesul său. Cu orgoliile atât de mari, încât dacă aceste orgolii le-ar fi folosit pe terenul de joc, Moldova ar fi fost campioană Mondială. 

De aceea campania ”Susține Echipa Țării” este una binevenită, iar menirea ei este să unească în jurul echipei Naționale în primul rând oamenii din fotbal, iar pe lângă cei din fotbal, să se adune și alții, admiratori ai sportului rege și nu doar. Această campanie trebuiește tratată mult mai profunt în primul rând de către oamenii din fotbal. Pentru că dacă voi nu vă veți lua în serios, atunci nici lumea din afara fotbalului nu o să vă trateze cu seriozitate.    

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune