Federația Română de Fotbal: cu o mână dă și cu alta ia

Așadar, Federația moldovenească de fotbal a semnat un acord cu forul similar de la București, prin care partea română își ia angajamentul de a ne ajuta pe noi, basarabenii, să ne dezvoltăm fotbalul. Asta în condițiile în care fotbalul românesc a degradat în ultimii 20 de ani până aproape de nivelul nostru...

Cu siguranță avem încă multe de învățat de la personalități din fotbalul românesc precum Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Cornel Dinu, Ovidiu Ioanițoaia, Mircea Lucescu (deși Spiridon ne-a demonstrat contrariul) și mulți alții. Respectiv susțin această inițiativă a FMF. 

Numai că Federația română procedează ca în zicala ceea populară, cu o mână ”dă” și cu alta ia.

Recent, FRF a decis că jucătorii de futsal care evoluiază pentru Naționala Moldovei NU mai pot fi considerați români, chiar dacă aceștia sunt cetățeni români cu acte în regulă! 

FRF a emis o lege nouă prin care orice jucători care nu poate juca pentru naționala României este considerat stranier. 

Și asta după ce o parte din cluburi s-a plâns la Federația de la București că echipa United Galați și-a legitimat 4 internaționali moldoveni: Tacot Sergiu, Lascu Andrian, Cristian Obada și Constantin Burdujel. S-a considerat că echipa din Galați ar fi avantajată astfel, pentru că pe lângă cei 4 basarabeni mai poate legitima încă 5 stranieri, cât e limita în futsalul românesc.

Indirect, FRF recunoaște că 4 futsaliști moldoveni sunt un avantaj, deci sunt mai buni decât cei care pot să joace pentru Naționala României. Totodată, frații noștri de la FRF ne arată că nu suntem chiar frați, adică nici măcar rude nu suntem și ne bagă în aceeași oală cu toți străinii.

Iată așa un prim ajutor din partea FRF. Cum s-ar spune, mânțănim.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune