Ce se întâmplă cu stadionul din Orhei?

Stadionul din Orhei arată ca după război. Mă uitam ieri la imaginea jalnică de pe transmisiunea meciului Speranța - Petrocub 1-3 și nu-mi venea să cred. Arena este neîngrijită, buruienile aproape cât gardul, gazonul galben spre cafeniu, iarba uscată. Ce se întâmplă la Orhei?

Direcția stadionului, care aparține Consiliului raional, dar care se autogestionează, dă vina pe clubul Milsami, care ar avea datorii istorice pentru arendă. Bine, Milsami are datorii istorice, dar pe lângă Milsami acolo mai arendează și Speranța, care plătește la timp? Sau poate nici ei nu plătesc? Apoi mai vin și ceva bani de la FMF pentru diferite meciuri internaționale. 

De ce stadionul arată atât de oribil? Cineva din localitate mi-a răspuns scurt: management defectuos.Gazonul nu este udat la timp pentru că ”e scumpă apa”. Lumea spune că directorul arenei, Dumitru Buhaniuc ar fi o rudă de-a unui mare activist al Partidului Democrat, care l-au pus în funcție în perioada în care aceștia erau la putere. Iar omul n-are nicio treabă cu fotbalul, cu stadionul și cu sportul în general. 

Cred că cei de la Consiliul raional Orhei ar trebui să-și revadă atitudinea față de Stadionul din localitate, mai ales că și Federația a investit sume importante în reamenajarea arenei, inclusiv instalarea nocturnei. Altfel, Orheiul riscă să dispară de pe harta fotbalistică a Moldovei. Toate acestea din cauza unei conduceri incapabile să administreze acest edificiu strategic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune