Scandal imens la Națională. 2 jucători refuză să mai joace pentru Echipa Țării

Ce a fost aseară pe teren în meciul cu Turcia a văzut toată lumea. O primă repriză bună, când echipa noastră a fost în câteva rânduri aplaudată la scenă deschisă. Și o a doua repriză catastrofală, în care n-am văzut mingea, cu niște modificări cel puțin stranii făcute de selecționerul Altman.

Astăzi m-am întâlnit întâmplător cu unul din cei mai mari fotbaliști din istoria Moldovei, Sergiu Cleșcenco, actualmente selecționer la Under21. Un domn direct, care mi-a recunoscut că în mare parte e vina selecționerilor, dacă la Națională vin cei mai buni jucători, iar rezultate nu-s. Iar eu i-am răspuns așa: greșeala antrenorilor este la selecție. Pentru că antrenorii caută să convoace cei mai buni jucători, dar de fapt, ar trebui să convoace cei mai buni luptători. Pentru că, la moment, NU avem noi fotbaliști. Îi numeri pe degete. Și dacă tot nu putem juca fotbal, măcar să luptăm pe teren. Măcar atât. Oamenii vor aprecia.

Și acum, concret. 2 jucători au anunțat că refuză să mai vină la Națională, imediat după meciul cu Islanda 0-3. Este vorba de Cătălin Carp și Eugeniu Cociuc. 

Cătălin Carp a avut o altercație cu portarul Alexei Coșelev în timpul meciului de la Reykjavik. Totul a început după golul 2 încasat de ai noștri. Coșelev l-a certat pe Carp pentru că l-a scăpat de sub marcaj pe autorul golului. Cei 2 au fost la un pas de încăierare direct pe gazon. Incidentul a rămas în afara camerelor video, dar a avut consecințe în joc. După acest episod, Carp nu s-a mai putut concentra, a fost nervos și a fost schimbat 10 minute mai târziu. 

După meci, Cătălin Carp le-a spus coechipierilor și stafului tehnic că nu va mai veni la Națională. Selecționerul Altman are însă o altă versiune. El le-ar fi povestit apropiaților săi că jucătorul echipei Ufa ar fi cerut o zi liberă când a revenit la Chișinău, iar pentru că nu a primit-o, s-ar fi dat accidentat și nu s-a pregătit cu echipa în acea zi. Altman, de regulă, nu iartă astfel de ieșiri. Dar a închis ochii, Cătălin fiind un jucător prea important pentru Națională. 

La rândul său Cătălin și-ar fi motivat decizia prin faptul că nu este apreciat, la justa valoare, la el acasă. Carp le-a spus unor prieteni că în Moldova nu se simte apreciat nici de presa, nici de suporteri. Și că decizia ar fi luat-o încă acum 2 ani, când selecționer era Igor Dobrovolski. Dar a acceptat convocările la insistența tatălui, cunoscutului antrenor, Ilie Carp. 

Eugeniu Cociuc a fost rezervă la meciul cu Islanda. După partidă acesta s-a apropiat de selecționerul Altman și l-a anunțat că nu va mai veni la Națională. Altman l-a întrebat care este motivul? Iar Cociuc i-ar fi spus că nu acceptă, ca el, cel mai bun fotbalist moldovean, să stea pe bancă... Martorii spun că moșneguțului i-a sărit țandra și l-a întrebat pe Cociuc la ce echipă joacă...

Vă reamintesc că Alexandru Dedov a refuzat acum un an Naționala în mandatul lui Spiridon. Tot atunci, Vladimir Ambros a absentat câteva convocări din același motiv, dar ulterior s-a răzgândit, iar Artur Ioniță a avut un schimb de replici cu selecționerul și a fost la un pas de plecare. Apropo de Ioniță. Acesta le-ar fi spus unor apropiați că la Națională sunt jucători care nu dau totul pe teren și care ar face anumite jocuri de culise pentru a elimina un antrenor sau altul...  

Iar noi vrem și așteptăm rezultate. Căutăm vinovați peste tot. Dar uităm că avem ceea ce educăm.

Și la final. Prieteni, am scăpat de fanfară! Ce frumos a cântat imnul acest cor de copilițe! Bravo lor!

Comentarii

  1. Franța la începutul anilor 80 a investit foarte mult in fotbal la copii și juniori,cu implicarea directă a statului...rezultatul a venit la sfârșitul anilor 90 cînd Franța a devenit campiona mondiala'98 si europeana'2000.Cu o strategie de lunga durata de minim 20ani se pot obține careva rezultate iar noi toți vrem rezultate imediate...Iar cadrele care le avem in sistem au statut de diletanți...forte putini profesioniști.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca FMF a inceput deja lucru in aceasta directie. Sunt sigur ca lumea va intelege atunci cand li se va explica ce avem de facut cu totii ca sa putem sa avem fotbal adevarat in 15-20 de ani. Intr-adevar, este un lucru real si avem atatea exemple. Trebuie doar rabdare si un program functional, care sa fie respectat

      Ștergere
    2. Pe naiba FMF a inceput deja lucru in aceasta directie. Ce concret au facut? Sandu nu lustrui imaginea functionarilor FMF. Se vede de la o posta.

      Ștergere
    3. E ușor să scrii anonim si să te dai mare erou in raport cu cel care semnează. Eu scriu ceea ce văd și ceea ce este, indiferent dacă le place unora sau nu.
      Acum la subiect. Seful de la federatie, Oleinicenco s-a intalnit de cateva ori cu Dodon pe această temă, a fost la Parlament, unde a propus schimbarea legislatiei si la Guvern, la fel. Eu nu am informatie deplină, dar chiar o să încerc să fac rost, să văd la ce etapă se află. Deamu dacă lustruiesc, apoi să lustruiesc până la capăt

      Ștergere
  2. Mă bucur să aflu acest lucru.Sper din tot sufletul sa se miste carul din loc...Este un lucru extrem de greu si va întâlni în cale multe obstacole dar asta nu ar trebui sa ne sperie.Important este sa știe fiecare ce are de facut.Va fi greu in primul rind din punct de vedere organizatoric,mai ales la
    etapa inițială.Le urez mult succes persoanelor implicate în proiect și sper sa ne bucuram cu toții de rezultate bune.Doamne ajuta! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun material, Sandu, inedit! Mă tem insă că respectivii vor infirma peste un timp propriile declarații. Obiceiul locului. Nu ma prea pricep, dar cred că Carp-tata nu e un antrenor cunoscut. N-am prea auzit de el in calitate de antrenor bun si priceput, dar cred ca nu asta ai avut in vedere.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune