De ce ne-a bătut Andora

Aseară am închis televizorul înainte de finalul partidei. La fel ca acum un an, la meciul din Luxemburg. Ca o paranteză, personal nu consider înfrângerea de aseară cu Andora 0-1 mai rușinoasă, decât cea de acum un an cu Luxemburg 0-4. 

foto: fanatik.ro
Ne-am obișnuit deja că nu mai batem pe nimeni. Avem cea mai slabă generație de fotbaliști din istorie. Jucători crescuți în era când meciurile trucate sunt mai multe decât cele care se joacă pe bune. În era neamurilor, a buzunarului, a lingăilor. Într-o societate în care banul rezolvă tot, iar valorile morale, așa ca respectul, demnitatea, onestitatea sunt considerate mai degrabă vicii decât calități și sunt luate în derâdere.

Ce ați semănat aceea culegeți. În toate domeniile, nu doar în fotbal. Moldova e o Mare nedumerire. Corupție, hoție, munciună, lașitate. O societate bolnavă. Incurabil.

Și acum haideți să vorbim despre fotbal. Despre ce? Poate despre Metal Feros, unde se fură milioane în continuare, chiar și după schimbarea puterii? Sau poate despre miliardele furate din bănci de către gașca, care încă mai controlează multe dintre marile întreprinderi, în timp ce râd de noi, proștii, făcându-și fundul comod în fotoliile moi de la Parlament? Sau despre...

Fotbal, totuși. Că el e cea mai mare problemă a acestei pseudoțări. Tot ieri, la tineret, Moldova a bătut Țara Galilor cu 2-1, în preliminariile Euro 2021. O victorie uriașă pentru noi, dar trecută aproape neobservată. Atât de caracteristic pentru o societate stricată, care vede și comentează doar ce e prost. Pentru că răutatea ne mănâncă din interior. Ne sugrumă, să-și facă loc să iasă pe facebook.

Gata! Nu mai spun nimic. Sunt indignat. Sunt supărat pe toată lumea, în primul rând pe fotbaliștii noștri. Dar asta e fotbalul. Ne mobilizăm și îi susținem. Pentru că e foarte greu și pentru ei după asemenea umilințe. Să nu uităm că sunt și ei oameni. Și după asemenea căderi trebuiesc susținuți. Da, anume așa. 

Capul sus, băieți! Și HAI, MOLDOVA! Ne revanșăm cu Albania!

Comentarii

  1. Nu e timpul unei schimbari? Spre exemplu Altman, imbla incolo incoa si face doar 1 schimbare dupa un rosu si la scor 1-0, nu are pe cine schimba? e problema lui ca a chemat astfel de jucatori, sunt si jucatori buni neconvocati, care ii numeri pe degete, dar asa a fost alegerea bunelului.
    La conferinta de presa sa spui ca e "несчастный случай"? de risul curcii.
    Dupa parerea mea ca deobicei centrul a fost mort, atac nu avem, fundasii au jucat binisor, suvorov imbla ca un prapadit, a opri mingea nu poate.
    Graur a incercat si el citeceva, citeodata se primea citeodata vai de ....
    Au subestimat adversarul?!
    Baha buha, trebuie perseverenta si munca continua pentru progress ca peste 5ani minimum, sa stringem roada, sa putem lupta cu georgia, armenia, luxemburg si de ce nu cu andora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu minciuni Sandu
    Ei direct dupa infringere au postat in retelele lor de socializare ca ei sunt cu fetele.ca in instagramul lui Rebciuk sau altii.ei nu au rusine.eu de la ionita vad douar ca isi arata corpul ca e bine lui la Sardinia.si acum este rezerva la clubul sau sa nu vb de alti.si greseala lui Gatcan ca sa ei rosu cu Andora.e rusine.noi nu avem echipe in divizia nationala ca pe timpiti.nu au jucatori pota de a juca pentru nationala.al ceva nu pot sa mai spun

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Moldova neam luat revansa cu albania... Sandule chiar nu vezi in ce RAHAT a ajuns fotbalul in Moldova??? Noi nu avem nici antrenor nici fotbalisti NIMIC . Am ajuns sa fim RUSINEA EUROPEI...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De parcă până acum eram altceva :)))) Poate nu pierdeam cu asa scor, dar tot aici eram, la coada vacii. Asa ca, daca vreti fotbal adevarat, luati-o de la zero. De la educatie. Tu, de exemplu, de ce nu semnezi? Cine esti, eroule, cand scrii anonim? Fii barbat, semneaza, asa cum fac eu

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune