Legenda fotbalului din Nisporeni, Victor Cîrlig, la 55 de ani. Vezi ce realizări irepetabile a avut!

Golgheterul all-time al echipei Speranța Nisporeni, fotbalistul care a intrat în istoria fotbalului moldovenesc ca primul autor al unui pocker în campionatul national, Victor Cîrlig, își serbează astăzi a 55-a aniversare!

Victor Cîrlig într-adevăr este o LEGENDĂ nu doar pentru fotbalul din Nisporeni, dar pentru tot fotbalul moldovenesc. Unele realizări, mai ales în prima ediție a Campionatului Moldovei, ale omagiatului de azi mă face să afirm acest lucru. Mai jos veți găsi statistica fostului mare atacant al Speranței, dar și alte performanțe, care vor rămâne pe veci în istoria fotbalului nostru. 

Victor Cârlig a fost liderul echipei Speranța Nisporeni în anii 90. El a jucat pe prima scenă a fotbalului moldovenesc 144 de meciuri și a marcat 35 de goluri – toate pentru Speranța. Este golgheterul All-time al echipei Speranța Nisporeni, pentru care a mai înscris de 3 ori în Cupa Moldovei și de alte 21 de ori în Divizia A. În total, în competițiile organizate de FMF după independență, Victor Cîrlig a marcat 59 de goluri.  


A intrat în istoria fotbalului moldovenesc ca primul fotbalist care a marcat 4 goluri în campionat. La 6 mai 1992, pe stadionul fabricii de zahăr din Fălești, Victor Cîrlig a marcat primul pocker din istoria campionatelor naționale. Cele 4 goluri au fost înscrise în 50 de minute de joc contra formației Cristalul Fălești (rezultatul meciului: 4-1).
 
Un caz cu adevărat ieșit din comun l-a avut protagonist pe atacantul Speranței în primul campionat al Moldovei. Primul penalty pentru Speranța l-a acordat arbitrul Ghenadie Crasnoșan, la 7 iunie 1992, în disputa cu Tiligul Tiraspol. În min.50 Victor Cîrlig a egalat scorul pe tabela de marcaj, 1-1, rezultat cu care s-a și încheiat meciul.  
 
Dar… cel mai important episod al partidei avea să se producă în minutul 90, când Speranța ar fi putut obține toate cele 3 puncte. Arbitrul Crasnoșan a mai acordat o lovitură de la 11 metri pentru gazde, însă Victor Cîrlig a trimis mingea INTENȚIONAT în brațele portarului tiraspolean, Alexei Orlov. Și asta pentru că golgheterul din Nisporeni a considerat că penalty-ul a fost acordat eronat…  
Acesta este unicul caz de fair-play de acest gen înregistrat în campionatele naționale până în ziua de azi...



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune