O victorie istorică!

 Victoria fantastică a Naționalei de tineret în fața Belgiei vine într-un moment în care fotbalul nostru, dar și toată societatea avea nevoie de un astfel de exemplu că ”se poate”. Cu un lot care valorează, oficial, de 30 de ori mai puțin decât cel belgian (60 de milioane de euro), tricolorii mici, antrenați de Sandu Guzun, au demonstrat că în fotbal, ca și în viață, orice este posibil dacă îți dorești cu adevărat, dacă lupți la sacrificiu și dacă ești devotat echipei.

Această victorie este un exemplu nu doar pentru Naționala mare și nu doar pentru fotbaliști. Este un exemplu pentru tot poporul nostru. Numai uniți, toți împreună, putem face lucruri mari, putem obține rezultate fantastice, putem realiza imposibilul. Dar pentru asta trebuie să fim o echipă, una unită, indiferent de interese personale, de club sau de partid.

Revenind la meciul de astăzi contra Belgiei, lidera grupei noastre și cea care a bătut Germania de 2 ori, aș vrea să menționez jocul total diferit prestat de tricolori comparativ cu ceea ce am văzut acum 3 zile pe stadionul Zimbru. Selecționerul Guzun a gândit excelent meciul, a făcut câteva modificări inspirate, care au transformat echipa noastră radical, în bine. Jucătorii n-au mai fost visători, au fost concentrați, au făcut presing agresiv și au contraatacat curajos, având în spate un portar în zi de grație, Straistari, eroul meciului, cel care a greșit copilărește cu Germania acum 3 zile.  

Victoria cu Belgia este cu atât mai importantă, cu cât belgienii conduc la zi în clasamentul FIFA, fiind cotați drept cei mai valoroși din lume! Nu zic că dacă i-am bătut atunci noi suntem mai buni ca ei. Nu. Dar faptul că am învins ne dă speranțe că suntem pe drumul cel bun, pe un drum corect, care ne oferă speranțe pentru viitor. Ne dă încredere că putem juca fotbal și că totul depinde doar de noi.  

Spun asta pentru că victoria cu Belgia nu o consider una întâmplătoare. Să nu uităm că în această campanie pentru Euro 2021, Moldova a bătut Țara Galilor și a remizat cu Bosnia. Avem 7 puncte și chiar dacă nu ne putem califica, ne bucurăm de fotbal și de rezultatele pozitive pe care le înregistrăm. 

Sunt sigur (nu-mi place expresia-parazit ”în context”) că noua Strategie a FMF inițiată de Leonid Oleinicenco și echipa lui de la Federație va da roade în cel mai scurt timp posibil. Iar rezultatele în fotbalul nostru nu vor întârzia să apară. Drept exemplu fiind și această victorie fantastică împotriva Belgiei, care va rămâne în istoria fotbalului moldovenesc.  



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune