La rece, despre alegerile FMF


 A trecut o lună de zile de la Congresul FMF (22 ianuarie), la care a fost ales noul președinte al Federației, Leonid Oleinicenco. Spiritele s-au calmat și putem face o analiză la rece a evenimentelor ”politice” din fotbalul nostru.

Așadar, urmăresc alegerile de la Federația de fotbal din anul 1995. Am cu ce face o comparație și pot să fac o comparație cu ce a fost până acum. Concluzia este una tristă: a fost cea mai mizerabilă campanie electorală din istoria fotbalului moldovenesc!

Culmea, că această campanie mizerabilă a fost inițiată de ”băiatul cuminte” al fotbalului nostru, Radu Rebeja.

Radu, fostul nostru mare fotbalist, jucător iubit și adorat de multă lume, inclusiv de mine - a ajuns să arunce cu noroi, să mintă cu nerușinare, să inventeze diferite aberații pe care să le arunce în spațiul public personal sau prin intermediul unor persoane apropiate, inclusiv din familie sau din politic.  

Și asta în condițiile în care Radu Rebeja nu este nici pe departe un om amărât și muritor de foame, ca să zicem că ar fi fost disperat și astfel să explicăm comportamentul lui. Nu! Rebeja este deputat în Parlament, prosper om de afaceri, proprietar a zeci de apartamente și cu un parteneriat public-privat cu statul. Dar acesta este un subiect aparte la care voi mai reveni.

Radu Rebeja a manipulat opinia publică din postură de ales al poporului. Deputat pe listele Partidului Democrat la ultimele alegeri parlamentare, cele dirijate de fugarul Plahotniuc, Rebeja a utilizat inclusiv resursele de partid în campania electorală de la Federația de fotbal: a făcut campanie în timpul orelor de serviciu, în loc să muncească la Parlament, a utilizat sursele media ale partidului pe care îl reprezintă și a utilizat transportul plătit de Parlament. 
Și asta în condițiile în care Partidul Democrat a încasat de la Bugetul de Stat în anul 2020, adică din buzunarele oamenilor, suma de 7,4 milioane de lei - bani din care Rebeja și-a făcut campanie electorală în lupta lui personală pentru fotoliul de președinte al Federației de fotbal, care este un ONG. Deci banii Statului pe interese personale!

Deputatul Radu Rebeja a căutat aliați și pe la alte partide politice. A mers din birou în birou prin clădirea Parlamentului, turnând minciuni și aberații despre FMF. Cea mai mare dintre acestea și cea pe care Rebeja și-a construit campania în clădirea Parlamentului a fost că Federația ar fi afiliată politic Partidului Socialiștilor. Așa i-a convins pe alde Țîcu (pe urechile căruia stătea zi și noapte un alt ”ilustru” al minciunii, Ion Testemițanu) sau pe Moțpan, care s-au prins în capcana poveștilor cu zmei inventate de familia Rebeja.        

Și toate acestea sub paravanul ideii că el, Rebeja, vrea să salveze fotbalul moldovenesc. De la ce să-l salveze? De la oameni ca el, care au lucrat 5 ani în Federație în postură de al doilea om ca importanță, dar cu realizări - ZERO! La fel cum realizări ZERO a avut și din postură de secretar de stat sau din postură de consilier al prim-ministrului și acum ZERO realizări ca deputat...

Așa de tare a vrut Rebeja să salveze fotbalul nostru că la întâlnirea de la Parlament cu reprezentanții UEFA, organizată de FMF cu ocazia prezentării Modelului SROI (un studiu extraordinar realizat de UEFA prin care se explică care sunt beneficiile aduse de fotbal în societate), Rebeja alături de Monica Babuc, Octavian Țîcu și Ion Testemițanu au transformat ședința în circ și în campanie electorală, în loc să susțină inițiativa UEFA, care are menirea să dezvolte fotbalul moldovenesc. 

Ar mai fi foarte multe de spus: protestatari plătiți cu 200 de lei ora, materiale plătite pe diferite saituri, funcții promise oamenilor de fotbal, bani promiși din bugetul FMF pentru cei cu drept de vot - toate acestea au făcut parte din cea mai mizerabilă campanie făcută vreodată înaintea alegerilor de la FMF. Dar în primul rând - o imensă pată de imagine pe fotbalul nostru.

Pentru toate acestea să-i mulțumim lui Rebeja - băiatul cuminte al fotbalului moldovenesc.    

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune