Про черно-желтых

Вспоминания футболиста Владимира Гайдамащук

”…Я выступал за Шериф. У нас тогда выступали несколько чернокожих футболистов. Напомню, что цвета клуба - черный и жёлтый. Мы играли на выезде в Бельцах и вышли на поле в чёрной форме. В составе у нас играл в нападении Эдвард Аньямке из Нигерии. В один из эпизодов матча, Эдвард боролся у боковой линии с соперником за мяч и он покинул пределы поля. Так как эпизод оказался спорный, футболисты направили свой взор в сторону судьи. Рефери быстро разобрался в ситуации и сказал: "ЧЁРНЫЕ бросают", имея ввиду цвет формы Шерифа. Я находился рядом с эпизодом и услышал недовольный возглас своего партнёра: "Расист какой-то?!" Пришлось успокаивать коллегу, объясняя ему что судья ничего не имеет против его симпатичного загара :).

Второй похожий случай произошёл в Чехии. Шериф возвращался домой после нулевой ничьи с командой "Сигма" Оломоуц, в квалификации Кубка УЕФА. Так как дома мы сыграли 1:1, то за счёт гола на выезде, чехи прошли дальше. Так вот, растроеные, мы приехали в аеропорт, ближе к полуночи. Медленно стали покидать автобус, настроение было неважное. Впереди шли два друга: Айзик Окоронкво (сейчас в ФК Москва играет) и уже знакомый Эдвард Аньямке. Стали подходить к двери азровокзала. Дверь открывалась автомотически, благодаря фотоэлементам. Итак, на дворе ночь, впереди два темнокожих футболиста приближались к двери, и вдруг тишину нарушила реплика одного румынского игрока нашей команды: "Ребята, обращался он к Эдварду и Айзику, дайте мне пройти первому, а то вас НОЧЬЮ всё равно фотоэлемент не увидит и дверь не откроется, будем тут до утра стоять!" Естественно эта фраза вызвала улыбки и смех товарищей, так настроение было немного поднято. Улыбались и два наших чернокожих товарища, сверкая в темноте белоснежными зубами!..”

Comentarii

  1. Odnoklasniki ruleat! asta eu despre foto...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))))))), interesante istorii,mi-am amintit cum intr-un magazin un copilash de-abia se invata sa vorbeasca a vazut un afro-american, si striga in gura mare neagra, neagra, mama a iesit din incurcatura si i-a raspus tie nu-ti placea piinea neagra, dar acum vrei, insa afro-americanul a inteles despre ce e vorba sia zimbit, copilasul:"e apte de pasaie in ticolata". nu stiu de ce dar cuvintele "Улыбка чернокожих товарищах сверкало в темноте белоснежными зубами" mi- amintit de acel interesant epizod din magazin D:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. nu trebuie de luat in deridere "negrii"!!!!!
    ei la fel sunt oameni!!!!!
    cit despre istorioare hazlii cu lumea fotbalului.............de-ti zic citeva Sandule despre Ilie Carp........(rau ca nu era inainte telefoane mobile cu camere video)!!!!de erau ......... cu Carp se putea de ocupat 1 loc la "SAM SEBE REJYSIOR"!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai spune deja, de ce te-ai oprit... Sint curios

    RăspundețiȘtergere
  5. In 1998 de nu ma insel.......Ilie Carp era antrenorul "strasnik" al ekipei Sporting USM(sper ca a-ti auzit si de asa ekipa care in ceva timp a disparut)!
    A plecat ekipa la cantonamente in Romania in Tirgu Ocna-o localitate frumoasa,cu o natura faina etc.......La acel moment in ekipa erau citiva jucatori mai in virsta......Stefan Esinencu-portar,Ghena Costiuc,Oleg Semkov,Untila Slava si multi altii..........
    Ajunging in hotel se aranjeau c-am toti dupa virsta......si deoarece Stefan Esinencu era mai "batrin" a ales o odaie in hotel cu Semkov Oleg....Asta Semkov Oleg.....venise de la Unisport -Auto de nu ma insel.....Faza cea mai tare a fost ca.......Stefan Esinencu nu prea atragea atentie mare lui Carp....au fost kiar faze cind ii facea replici lui Carp de genul:Ce ma rog,esti velikii trener.....? Cu fumatul ca deobicei pe la ekipe era strict si Carp cauta pe cineva ca pe baza la fumat sa mai amendeze pe cineva!
    .......................................
    S-a primit asa ca intro dimineata Carp a mers sa anunte prin odai ca antrenamentul este putin mai devreme........si intrind in odaia unde Stefan si Semkov traiau........nu a batut la usa dar a intrat ca la el acasa.........
    Tocmai sa primit asa ca Semkov Oleg iesea din odaie iar Carp intentiona sa intri si sau intilnit nas in nas!!!!
    In odaie era si Stefan,care statea la geam si nu facea nimic altceva decit ........ fuma si privea in geam , sau mai bine zis ..... admira natura care era intradevar f.frumoasa!
    Atunci Carp incetisor il intreaba pe Semkov..............(apropo am uitat cel mai important lucru......Semkov intelegea citeva cuvinte in romina.....iar oponentul sau Carp....cred ca stiti cita rusa stie el...cer scuze...poate acuma sa mai invatat,atunci sigur stia doar bei-beghi si atit!) .......... si intrebarea care i-a dat-o a fost.....Что Штефан фумязэ???????????????.....................la care asta ia raspuns la rindul sau in romina.................NUUUUUUUUUUU.....El doar innerveaza!!!!!!!!(baiatul sa referit la ceea ca Stefan era foarte nervos)!!!!!!!!!!!!Vazind Carp ca a trintito ca din pod.........nici nu a mai intrat in odaie,sa intors si a plecat.....iar Semkov a inceput a ride cum sa inteles el cu Carp in romina!Iar la antrenament deja toti stiau de rusa lui Carp dupa care a inceput cu kestii de genul......ca sa nu dea domnul sa prind pe cineva ca fumeaza ca e rau de noi........!!!!!!!!!!!
    Nustiu cit de hazlie este dar la moment cind ne-am intors in drum am ris tot parcursul!!!!!!!
    Mai sunt Sandule si cu Zimbru .........cred ca stii faza cind au fost in SUA sa joace citeva meciuri amicale si au facut antrenament in parc.......?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune