Nostalgie după fotbal

Ce fotbal este acesta? Și până unde vom degrada? Vorbesc de campionatul Moldovei. La care rezist cu greu o repriză! Spectacol – zero! Câteva zeci de spectatori care în marea majoritate sunt rudele și prietenii celor din teren. La ce bun se mai face acest campionat?

Aș prefera să văd un meci din Divizia Națională într-un sat, pe un teren înfundat, plin de noroi, unde vin vreo 3 mii de oameni, care scandează la fiecare atingere de balon pentru că acel meci este pentru tot satul o sărbătoare așteptată o săptămână întreagă!

În loc de asta am văzut un meci pe un teren artificial, unde fotbalul parcă nu mai este fotbal, un joc bărbătesc, ci seamănă mai mult cu un dans de balerine ce nu doresc să pășească în afara gazonului de frică să nu-și murdărească ghetele de glod...

Comentarii

  1. Nu vezi pe stadioane fotbal si nu vezi nici la TV :(

    RăspundețiȘtergere
  2. televiziunea azi inseamna bani. banii vin unde este spectacol. daca nu-i spectacol, nu-s bani, nu-i tv. Nu-i nimic. raman doar persoanele implicate direct in domeniu. iar asta deja nu mai este un fenomen social, ci mai degraba o secta

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi suntem departe si trebuie sa recunoastem..........deoarece in Md noi nu avem fotbal si nici nu-l vom avea in urmatorii 5-10 ani!!!!!!!Din pacate asta e realitatea!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sint cu addy moldova tre sa aiba un sponsor ca sa se ridice la un nivel normal..........Satdionul republican trebuia deja sa fie construit iar piatra depusa la circ dam de 4 ani sta acolo asa ca sigur noldova are nevoie de sprijinul UEFA siFIFA si mai are nevoie de multi sponsori

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi nu avem specialisti in Moldova, chiar daca pe unii o sa-i supere aceste afirmatii. Conducatorii din fotbalul moldovenesc sunt batrini si au o viziune invechita rau asupra fotbalului. Cei tineri nu au studii si, cu mici exceptii, au nimerit intamplator in fotbal. Iar cei cativa care studiaza si sunt in rand cu lumea NU sunt intelesi si implicit nu sunt lasati sa-si faca treaba profesionist.
    De vina sunt in primul rand conducatorii de cluburi. Apoi Federatia ca nu se implica

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu sunt de acord, Dacia si Sheriff joaca la nivel bunishor. Si noi superterii suntem de vina. Eu de exepmlu as plati 20 lei pe bilet la intrare chiar de joaca CSCA-RApid cu Academia UTM si chiar de nu sunt scaune unde sa ma asez pe teren. Calitatea fotbalului de la noi e stricata din cauza ca nu avem camere de luat vederi bune si nu putem sa prindem o faza frumoasa. Si-n alte campionate puternice daca nar fi suporteri ar fi tot asa de plictisitor ca la noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gicule, ai atins o tema foarte dureroasa pentru mine. TELEVIZIUNILE !!!!!
    Deacord 1000%!!!
    Televiziunile si presa in general fac fotbalul mult mai frumos decat este in realitate! In special televiziunile poarta o MARE parte din vina ca am ajuns sa jucam cu tribunele goale, oamenii pierzand interesul fata de fotbalul intern.
    Din pacate, televiziunile moldovenesti sunt moarte. Conducerea posturilor TV este indiferenta, neinteresata. De asta nu avem fotbal intern la TV. E o tema pe care putem vorbi ore intregi...
    Concluzia: atata timp cat mass-media nu va face din fotbal un show atractiv pentru public - atata nu vom avea interes din partea publicului catre fotbalul intern.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si aqua-life-ul(acoolul ... berea, vinul, vodka) e de vina, la toti le place sa-l beie fara motive. Nu spun asta in sensul ca daca bei seara a doua zi nu poti juca la nivel fotbal, mai sunt si exceptii, dar ca tare multi bani se ard in beci la cricova ci nu pe "stadionul republican" de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gicu ai dreptate, asta le e in cap la moldoveni la etapa actuala

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune