vineri, 7 mai 2010

Anchetă. Noi detalii importante în scandalul de la USEFS

Revin la scandalul de la USEFS în care a fost implicat rectorul instituţiei, Veaceslav Manolachi. Vă reamintesc faptul că Manolachi a fost acuzat de lectorul Constantin Ciorbă că ar fi făcut o tranzacţie dubioasă cu compania de construcţii Glorinal, în urma căreea USEFS a cedat 3,6 ha de pământ din strada Valea Trandafirilor în schimbul finisării a două blocuri de studii, dintre care unul dotat cu o sală ultramodernă de sport, de la USEFS.

În urma investigaţiilor făcute împreună cu reporterul Publika TV, Vitalie Maistru, am aflat noi detalii foarte importante ce ţin de această afacere, dar şi despre alte activităţi ale rectorului USEFS, Veaceslav Manolachi.

Aşadar, cel mai important detaliu este că Veaceslav Manolachi NU are nicio tangenţă cu cedarea pământului din Valea Trandafirilor! Decizia a fost luată de Guvernul Tarlev şi a fost aprobată în Parlament! Iar printre cei care au semnat permisul de cedare a terenului figurează Zinaida Greceanîi sau Marian Lupu! Toate aceste decizii s-au luat după ce s-a făcut evaluarea terenului de o comisie guvernamentală, din care au făcut parte şi cei doi oameni politici numiţi mai sus.

Conform evaluării făcute de comisia guvernamentală în 2004 s-a constatat că preţul celor 3,6 ha de pământ din Valea Trandafirilor costau atunci circa 1,5 milioane de euro. Iar lucrările care urmau să fie efectuate de compania Glorinal plus utilajul modern pe care trebuia să-l procure aceeaşi firmă, conform contractului, ajungeau la 75 de milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro!

Din toate acestea rezultă că acest Constantin Ciorbă a fost prost informat sau pur şi simplu a avut drept scop defaimarea rectorului Manolachi, care mai este şi preşedinte al Federaţiei moldoveneşti de judo.

Voi reveni cu noi detalii despre motivele din care Ciorbă încearcă prin orice metode să-l înlăture pe Manolachi. Urmăriţi blogul şi ştirile din sport la Publika TV.

3 comentarii:

 1. Sandu tu stii cine este Ciorba? Si-a batut joc de studenti si a batut lectori la institut. Ei sint o saica acolo cu vor sa-l ia locul lui Manolache

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo Sandule. Mai fa asa investigatii

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua!

  Imi place foarte mult blog-ul dumneavoastra si apreciez munca depusa, sunt interesat de un parteneriat de promovare reciproca (schimb de link 3 way) cu blogul-ul dumneavoastra:
  Va ofer link in toate paginile site-ului http://www.director.superwebsite.ro sau pe unul din blogurile:
  http://top-afaceri.blogspot.com/
  http://e-pariuri-sportive.blogspot.com/
  pentru un link pe blog-ul dumneavoastra pentru site-ul: http://www.epariurisportive.com


  In speranta unei bune colaborari va doresc toate cele bune!

  Cu stima,
  Admin epariurisportive.com

  RăspundețiȘtergere